Mød landets rigeste familier

I opgørelsen over de 100 rigeste i Danmark er toppen mestendels præget af jyske familiefirmaer.

Det er de jyske familier, der dominerer top ti over Danmarks rigeste privatpersoner og familier. Klik videre og se listen. Foto: Scanpix
Det er de jyske familier, der dominerer top ti over Danmarks rigeste privatpersoner og familier. Klik videre og se listen. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

I toppen af listen over Danmarks rigeste, som Berlingske hvert år står bag, er der ikke bare tale om håndører.

Familierne, der topper listen, er gode for milliarder af kroner.

Artiklen fortsætter efter videoen

Og kigger man nærmere på årets top ti, så er det altså jyderne, der dominerer.

Jyderne har flest milliarder

Det undrer måske mange, men det er altså i den vestlige del af Danmark, der hives flest milliarder ind.

Selv om der er overvægt af rige personer og familier på listen, der befinder sig på Sjælland, så er der altså stor forskel på de milliardbeløb, de og privatpersoner og familier i Jylland har på kontoen.

Faktisk lyder de samlede antal milliarder i Østdanmark på 234 milliarder kroner, mens det i Vestdanmark løber op i knap 455 milliarder kroner.

Familieejede virksomheder i Jylland

Der er dog en god grund til det, mener Martin Jes Iversen, der er prodekan og økonomisk historiker ved Copenhagen Business School.

– Det er tankevækkende, at flertallet af Danmarks allerstørste virksomheder er østdanske, mens de allerrigeste familier findes i Vestdanmark. Det hænger sammen med, at der er forskel på ejerforholdene i de store virksomheder i Øst- og Vestdanmark, siger han.

Han uddyber, at de fleste familieejede virksomheder har hjemme i det jyske, mens de børsnoterede og fondsejede virksomheder ligger tættere på København.

Syv ud af toppens ti rigeste familier har da også hjemme i Jylland. I galleriet ovenfor kan du se de ti familier, der er rigest i Danmark.

Powered by Labrador CMS