Mister News siger farvel

Når dagens nyheder og tidens tendenser vendes på DR's "Aftenshowet", bliver det fra 1. oktober med Johannes Langkilde som vært, der støder til som ny ankermand

Udgivet Opdateret

Det bliver i den vante rolle som tv-vært, men i nye rammer, at Johannes Langkilde fra 1. oktober sætter sig til rette ved værtsbordet i "Aftenshowets" studie, hvor han de næste ni måneder skal være en del af værtsholdet.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

- "Aftenshowet" handler ligesom TV Avisen om det, der sker både tæt på og ude verden. Men her får jeg virkelig mulighed for at dyrke netop den nære måde at formidle aktuelle emner på, siger Johannes Langkilde i pressemeddelelsen.

Glæder mig

- Og så glæder jeg mig til at blive en del af redaktionen og værtholdet, som jeg kender som både dygtige, engagerede og virkelig behagelige kolleger, fortsætter han.

"Aftenshowet" er et program, der hver aften tager danskerne med i samtalen om dagens og tidens store historier og hovedpersoner. Og det passer Johannes Langkilde godt at skulle behandle mange forskellige emner.

- Jeg har altid elsket at formidle gode samtaler om vigtige emner med plads til både følelser og bid, siger tv-værten.

Johannes Langkilde har tidligere haft værtsroller på både TV Avisen på DR og på programmet 'Fællessang – hver for sig' ligeledes på DR. (PR-foto).
Johannes Langkilde har tidligere haft værtsroller på både TV Avisen på DR og på programmet "Fællessang – hver for sig" ligeledes på DR. (PR-foto).

Stor opbakning

Blandt Johannes Langkildes kolleger er der også stor opbakning til den nye tjans.

- Johannes er en særdeles dygtig og erfaren journalist og nyhedsvært, som mange af DR's seere er glade for.

Licens i Danmark

Her kan du blive klogere på licensen i Danmark, der finansierer public service-indholdet:

* Du skal betale licens, hvis du er over 18 år og har et licenspligtigt apparat. Det vil sige tv, radio, computer eller smartphone.

* Medielicens vil i 2017 koste 2492 kroner om året. Man kan vælge at betale månedligt eller halvårligt.

* Medielicensen går til at sikre, at vi i Danmark kan se tv og høre radio uden reklamer og fri for politiske interesser.

* Danmarks Radio er forpligtet til at levere public service, som dækker over nyheder, undervisning, kunst og underholdning.

* Pensionister og førtidspensionister kan søge om af få halveret medielicensen, hvis deres indkomst ikke er for høj.

* 67 procent af medielicensen går til DR, der bruger den til at lave radio, tv, net og koncerter for.

* DR får årligt cirka 3,7 milliarder kroner fra licenspengene.

* De regionale TV2-stationer får ni procent af den årlige licens, og to procent går til Radio24Syv, mens én procent går til, at der kan laves lokalradio og -tv rundt omkring i landet.

* Cirka 2,4 millioner husstande betaler licens.

Kilde: Danmarks Radio og Kulturministeriet.

null

-  Han har alle de rette kvaliteter til at facilitere vedkommende samtaler i studiet, siger programchef Anne Garlichs.

Powered by Labrador CMS