Ministers datter død: -Jeg er så utrolig ked af det

Kulturminister Joy Mogensen har lørdag født en datter, som er død.

Kulturminister Joy Mogensen (S) har født et dødt barn. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Kulturminister Joy Mogensen (S) fødte lørdag en datter, som ikke længere var i live, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse mandag.

Mogensen fødte sin datter tidligt lørdag morgen, men forinden havde lægerne kunnet konstatere, at datteren ikke længere var i live. Fødslen blev af samme årsag sat i gang.

Statsminister Mette Frederiksen (S) udtaler i pressemeddelelsen, at der nu er fuld støtte til ministeren.

– At miste et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker er selvfølgelig hos Joy. Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle vil respektere, udtaler hun.

Statsministeriet opfordrer desuden pressen og offentligheden til at respektere, at Joy Mogensen kan få fred til at håndtere sin sorg og komme sig over fødslen.

Selv har Joy Mogensen skrevet dette på Facebook:

“Tak til læger, jordemødre og personalet på Roskilde Sygehus for en hjælp og en støtte, der ikke kan sættes en pris på”, står det blandt andet.

Barselsvikar

Ministeren gik på officiel barsel den 4. oktober.

Da Mogensen gik på barsel forventede hun, at orloven skulle vare “nogle måneder”.

– Statsministeren har derfor indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn i denne periode fungerer som kulturminister, og at transportminister Benny Engelbrecht i denne periode fungerer som kirkeminister, lød det fra Statsministeriet.

Gravid med donor

I april, mens Joy Mogensen endnu var borgmester i Roskilde Kommune, kom nyheden om hendes graviditet og skabte overraskende meget omtale.

“Jeg er blevet gravid med en anonym donor og har oplevet et på alle måder utroligt empatisk fertilitetsforløb (trods drøje dage og tusind tårer) på Odense Universitetshospital”, skrev hun selv på Facebook.

Kritiske røster mente, at det var egoistisk at blive gravid alene og som 38 årig. Selv skrev Mogensen:

“Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at mit skønne, mangfoldige, nysgerrige, empatiske og aktive hjemsted, Roskilde, sagtens kan rumme en solo-mor-borgmester”.

Powered by Labrador CMS