Minister færdig som medvirkende i TV-hit

En eventuel kommende sæson af Løvens Hule bliver med sikkerhed uden Tommy Ahlers.

Udgivet Opdateret

4. maj 2018 havde Tommy Ahlers sit første møde i Folketinget som nyudnævnt Venstre-minister for uddannelses- og forskningsminister. Samtidig vinkede den drevne og yderst erfarne iværksætter og investeringsvillige Ahlers farvel til to karrierer.

Ikke mindst den oprindelige. Med sit goddag til det officielle politiske Danmark som minister måtte det naturligvis komme dertil, at Ahlers for at undgå voldsomme interessekonflikter vinkede farvel til sine aktive investeringer i en række virksomheder.

– De passive investeringer lægges i et holdingselskab, der er 100 procent ejet af mig, hvor jeg indsætter en administrerende direktør, så der er fuldstændig armslængde, sagde han til sin indsættelse, da Søren Pind overdrog ministeriet til “løven”, som den almene dansker for alvor stiftede bekendtskab med i DR-programmet Løvens Hule.

I denne sammenhæng er Løvens Hule nemlig interessant, for ifølge ministerens eget pressesekretariat er det ganske givet, at Tommy Ahlers i kraft af sin nye rolle som minister ingenlunde vil kunne medvirke i en eventuel kommende sæson af hit-programmet.

– Han er stoppet. Det er uforeneligt som minister at være aktiv investor, og da det er konceptet bag programmet, kan det ikke lade sig gøre, får Newsbreak at vide, da vi henvender os for at spørge.

Måske slet ingen hule

Ifølge Newsbreaks oplysninger er der ikke i øjeblikket aktuelle forhandlinger om en ny sæson af Løvens Hule på DR, og det har vi gennem næsten tre uger forsøgt at få DR til at fortælle om, men det har ikke kunnet lade sig gøre.

Løvens Hule er en dansk udgave af programmet Dragon’s Den. Konceptet er det samme og går ud på, at entreprenører, iværksættere og opfindere præsenterer forretningsidéer for en gruppe “løver”, der er kendte investorer/iværksættere.

Siden første sæson – sendt i april 2015 – har “løverne” været Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch. Såfremt en fjerde sæson kommer, bliver det altså med en tvungen udskiftning.

Tommy Ahlers har desuden tænkt sig at stille op til folketingsvalget, der skal gennemføres senest juni 2019.

Powered by Labrador CMS