-Man skal ikke lade sig stoppe

Der er stadig meget, der er nyt, for sangeren Nicklas Sahl, som for fire år siden udgav sine første sange og siden har opnået millioner af afspilninger

Udgivet Opdateret

Han er før blevet spurgt, om han kunne være interesseret i at være med i programmet "Toppen af Poppen". Men interessen var der ikke, og det var også for tidligt for den unge sanger.

Men i år er Nicklas Sahl en af de syv artister, som skal fortolke hinandens musik i det populære TV 2-program.

Med sine 27 år er Nicklas Sahl en af de artister, der udgør den yngre generation i årets udgave af "Toppen af Poppen", som også består af Maximillian, Martin Brygmann, Steen Jørgensen, Kira Skov, Iris Gold og Soleima.

- Jeg kommer med et lidt nyere katalog, som jeg tror, har en plads i programmet, hvor folk kan sige: "Den sang har jeg faktisk hørt".

- Jeg synes, at det klæder programmet, at vi er flere, der er i starten af vores karriere, fordi der er læring at få fra for eksempel Steen, Kira og Martin, siger Nicklas Sahl.

Artisterne i årets 'Toppen af Poppen' øverst fra venstre: Maximillian, Martin Brygmann, Nicklas Sahl, Soleima, Iris Gold, Kira Skov og Steen Jørgensen.
Artisterne i årets "Toppen af Poppen" øverst fra venstre: Maximillian, Martin Brygmann, Nicklas Sahl, Soleima, Iris Gold, Kira Skov og Steen Jørgensen.

Taget med sig

Han nævner især en episode fra sin dag i "Toppen af Poppen", som han har taget med med sig.

- Vi snakker om, at jeg havde noget udlandsinteresse og været til en masse møder og sangskriversessions og mødt en hel masse mennesker, hvor alting var meget spændende og nyt, siger sangeren og fortsætter:

- Det kom der måske ikke noget ud af i første omgang. Men her siger Kira, at det handler om vedholdenhed. Og siden hun har sagt det, er det blevet mit mantra:

- At man ikke lader sig stoppe af, hvordan det går, eller hvordan folk reagerer på din musik, for det kan du aldrig rigtig styre, siger Nicklas Sahl.

22,6 millioner afspilninger

Den 27-årige sanger kom på det danske musikkort, da han for fire år siden udgav sangene "Hero" og "New Eyes".

Sidstnævnte har siden opnået godt 22,6 millioner afspilninger på musiktjenesten Spotify.

Sangeren har senest udgivet singlen "Fine On Your Own" og er også kendt for sange som "Four Walls" og "Planets", som også er titlen på hans første album.

Fik pludselig ansvar

Men inden musikkarrieren tog fart, tog Nicklas Sahl efter gymnasiet turen fra den østjyske by Hadsten, hvor han er vokset op, til en tilværelse i København uden at kende et eneste øje i hovedstaden.

Pludselig fik den kommende musiker meget ansvar og sad i møder med "voksne mennesker", som han beskriver dem, om, hvor han ønskede, at musikkarrieren skulle gå hen.

- Jeg tror, at jeg måtte modnes lidt hurtigere, end jeg ellers måske ville være blevet, for at kunne leve op til de forventninger, der kom fra både mig selv og andre, siger Nicklas Sahl.

Nicklas Sahl udkom med sit første album, 'Planets', i 2019, som også er navnet på et af hans hits. Sangen er blevet afspillet omkring 11,5 millioner gange på musiktjenesten Spotify. (Arkivfoto).
Nicklas Sahl udkom med sit første album, "Planets", i 2019, som også er navnet på et af hans hits. Sangen er blevet afspillet omkring 11,5 millioner gange på musiktjenesten Spotify. (Arkivfoto).

Red på succesbølge

Siden dengang har han både opleve at ride på en stor succesbølge, men også at tingene bliver stabiliseret.

- Jeg er et sted, hvor jeg stadig synes, at alting er meget spændende. Og der er stadig masser af ting, der er meget nye for mig, som jeg stadigvæk skal lære. Men jeg har også fundet et lejde, hvor jeg er tilpas, siger Nicklas Sahl.

Hvis man vil høre mere til hans og de seks andre artisters musik, sendes "Toppen af poppen" på TV 2 søndag klokken 20, og kan ses også på TV 2 Play.

Powered by Labrador CMS