Majestæten udstiller i ‘rabalderfarver’

Dronningen røber lidt om sin kommende udstilling på Koldinghus i Kolding

Udgivet Opdateret

Det er på initiativ af dronning Margrethe selv, når ‘Dronningens Broderier’ fredag den 23. april åbner som en del af udstillingen ‘Kongernes Samling’  på Koldinghus i Kolding.

Nu har hun så på kongehusets Instagram-profil røbet lidt om, hvad det er publikum har i vente.

Omtrent 100 broderier

Blandt andet, at der er tale om omtrent 100 broderier, hun selv har designet og efterfølgende lavet.

”Det er vidunderligt at være koncentreret om noget, man skaber med sine egne hænder,” udtaler majestæten som indledning i opslaget.

Her ser man hende også afbilledet, mens hun er i gang med et broderi, ligesom der er en række billeder af det, der er kommet ud af hendes mange timer med nål og tråd.

Ydermere, at farverne og motiverne er tilpasset modtageren af gaven eller det rum, hvor broderiet skal pynte, og at hun selv har tegnet alle mønstrene.

Der står også at læse i opslaget, at en del af broderierne er blevet til under corona-nedlukningen, hvor dronningen som så mange andre har måttet tilbringe det meste af tiden inden for hjemmets fire vægge.

Åbner den 24. april

Den officielle åbning af udstillingen, der har deltagelse af dronning Margrethe og hendes søster prinsesse Benedikte, foregår den 23. april, men er lukket for offentligheden på grund af corona-restriktionerne.

Den bliver dog livestreamet på Koldinghus´ Facebookside.

Dørene åbnes for publikum den 24. april.

Powered by Labrador CMS