Mads Mikkelsen scorer stor rolle

Mads Mikkelsen har slået kløerne i sin næste store Hollywood-film. Den danske superstjerne lægger stemme i den nye Løvernes konge-film

Udgivet

Mads Mikkelsen i 'Mufasa: The Lion King'

Mads Mikkelsen lægger stemme til løven Kiros i den kommende Disney-film 'Mufasa: The Lion King'.

Filmen, der er en forløber til 'Løvernes konge', får dansk premiere den 19. december og amerikansk premiere den 20. december.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Mads Mikkelsen, en af kongerne i dansk film, har scoret en stor rolle i den kommende Løvernes konge-film, "Mufasa: The Lion King", som Disney står bag.

Den amerikanske mastodont har netop lanceret traileren til den nye storfilm. 

Og her tikker Mads Mikkelsens navn ind på rollelisten side om side med verdensstjernen Beyoncé og hendes 12-årige datter, Blue Ivy Carter.

Ud over Mads Mikkelsen er også andre store Hollywood-navne som Donald Glover, Seth Rogan og Thandiwe Newton med i "Mufasa: The Lion King".

Lægger stemme til løve

Ifølge det amerikanske medie Variety lægger Mads Mikkelsen stemme til Kiros - en løve med store planer, lyder det.

Det er den seneste store Hollywood-rolle, den 58-årige danske superstjerne snupper. 

Mads Mikkelsen har spillet over for Harrison Ford, Willem Dafoe og Forest Whitaker. Nu venter verdensstjernen Beyoncé.

Han har tidligere medvirket i Indiana Jones-filmen "The Dial of Destiny", Star Wars-filmen "Rogue One" og i "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder", som er en del af Harry Potter-universet.

Mads Mikkelsen laver dog stadig også film på sit modersmål og var biografaktuel i det prisvindende drama "Bastarden" sidste år.

Får premiere op til jul

"Mufasa: The Lion King" er en forløber til genindspilningen af "Løvernes konge" i en såkaldt fotorealistisk animeret version, som havde premiere i 2019 - 25 år efter at Disney-klassikeren ramte biograflærredet for første gang.

Filmen dykker ifølge Variety ned i Mufasas historie. Mufasa er far til løveungen Simba, som "Løvernes konge" centrerer sig om.

"Mufasa: The Lion King" får dansk biografpremiere 19. december og amerikansk premiere 20. december.

Powered by Labrador CMS