Mads Mikkelsen drosler ned - bliver morfar på fuld tid

Mads Mikkelsens lille barnebarn har fået den danske superstjerne til at overveje at være lidt mere hjemme og arbejde lidt mindre

Udgivet

Mads Mikkelsen har været på alverdens filmset, men lige for tiden laver han med egne ord ikke så meget. For lige nu nyder han et af sit livs vigtigste roller.

Han er nemlig blevet morfar.

- Det er fantastisk, jubler Mads Mikkelsen til den fremmødte presse på den røde løber til uddelingen af Bodilprisen i Folketeatret i København lørdag aften.

- Det er det bedste! Det er på højde med at være far - hvis ikke bedre, lyder det fra den danske superstjerne.

Har to voksne børn

Mads Mikkelsen har to voksne børn, Carl og Viola, sammen med sin hustru, Hanne Jacobsen, som ledsagede ham på den røde løber.

Det er parrets datter, der har gjort dem til bedsteforældre til en lille pige.

Familielivet har sat karrieren i perspektiv, og det har fået Mads Mikkelsen til at drosle ned.

- Jeg har også været meget væk, konstaterer han foran den fremmødte presse.

- Tingene kommer lidt i relief lige pludselig. Og måske skal man overveje at være lidt mere hjemme og lave lidt mindre. Det er fantastisk, når der er små børn i fokus og ikke en selv.

Mads Mikkelsen med karrierens fjerde Bodil-statuette, som han netop har modtaget for sin bedrift i "Bastarden".

Et stykke tid

Der går da foreløbig også et stykke tid, før Mads Mikkelsen går foran et kamera igen.

Men den 58-årige skuespiller kan afsløre, at han i sensommeren har planer om at arbejde med Anders Thomas Jensen - manden bag "Blinkende lygter" og "Retfærdighedens ryttere" - igen.

- Det skal nok blive gakket, håber vi, indskyder Mads Mikkelsen.

Derudover læser han lidt manuskripter en gang imellem. Men faktisk prøver han at undgå det, fortæller han.

- Der er langt imellem snapsene, før at der er noget, der er rigtigt spændende. Det kan godt blive lidt kedeligt i længden. Men det er heller ikke, fordi jeg har en kæmpe stabel, tilføjer han.

Det har fænget ham

Noget, der har fænget Mads Mikkelsen, er "Bastarden", som er instrueret af Nikolaj Arcel og baseret på Ida Jessens roman "Kaptajnen og Ann Barbara".

Her spiller den danske Hollywood-stjerne en fattig soldat, der vil følge kongens kald om at opdyrke jorden. Men en godsejer mener, at han ejer heden, og det fører til kamp mellem de to.

For sin præstation i filmen blev Mads Mikkelsen belønnet med en Bodil i kategorien Bedste Mandlige Hovedrolle.

- Jeg synes, manuskriptet var smukt og meget menneskeligt. På overfladen handler den om at dyrke heden. Men den handler jo om nogle mennesker i en tid, som er i en helt anden situation, end vi nogensinde kan forestille os at være i, siger Mads Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS