Mads Langer var junkie: Har været clean i snart et år

I en kronik løfter sangeren Mads Langer sløret for, at han har kæmpet med afhængighed

Udgivet Opdateret

– Hej, jeg hedder Mads Langer. Jeg er digital junkie! Og jeg vil gerne dele min historie. Jeg har nu været bevidst digital afholdsmand i 342 dage. Således starter sangeren Mads Langer en kronik, han har fået bragt i Aarhus Stiftstidende.

Den 34-årige sangstjerne uddyber, at han ligesom mange andre har haft et tæt forhold til sin mobiltelefon – lidt for tæt, mener han selv. Han har ifølge eget udsagn brugt alt for mange timer på Instagram, Wordfeud, Facebook og DRs apps.

Først slog stjernen det hen med, at det for ham var vigtigt, som professionel sanger, at være opdateret på alt, der rørte sig om hans person. Men hvor vigtigt er det egentlig for karrieren, at tjekke Facebook hele tiden?

Ikke særligt vigtigt, endte Mads Langer med at konstatere. Til sidst gik hans digitale afhængighed ud over nattesøvnen – og han kunne også mærke, at det blev sværere for ham at skrive sange, skriver Mads Langer i kronikken.

Har en opfordring til alle danskere

Mads Langers egne oplevelser gør, at han vil dele sine gode råd med resten af befolkningen. For alt for mange lider, ligesom Mads Langer gjorde, af mobilafhængighed i større eller mindre grad, skriver han.

Derfor opfordrer han til, at man slår notifikationer fra, lægger mobilen og gør områder – for eksempel soveværelset – til mobilfri zoner, hvor man kan være i fred for de sociale mediers konstante forstyrrelse.

Mads Langer anbefaler, at man installerer en app, der overvåger, hvor meget tid man bruger på telefonen. Det hjælper, skriver han i avisen.

Til sidst slutter sangeren med, at sende sin opfordring videre til danskerne:

– Jeg vil her slå et slag for, at vi voksne starter med os selv. Det er os, som børnene spejler sig i, og det er min påstand, at den voksne befolkning har et mindst lige så stort problem som børnene! Så for at slutte i den AA-inspirerede terminologi, som jeg startede i, vil jeg spørge dig: Hvad med dig? Er du også digital junkie?


Powered by Labrador CMS