Madonna og andre kendte marcherer imod præsident Trump

Op mod en halv million er til stede i gaderne og demonstrerer mod USA's præsident, Donald Trump.

Velkommen til kærlighedens revolution, sagde Madonna, da hun talte til de hundredtusinder, der var mødt frem i Washington for at demonstrere for kvinders rettigheder og mod præsident Trump. Foto: SHANNON STAPLETON/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Verdensstjernen Madonna er nu gået på scenen i Washington D.C., hvor der lørdag afholdes en kvindemarch imod USA’s nye præsident, Donald Trump.

Op mod en halv million er til stede i gaderne med skilte og lyserøde huer – sidstnævnte er en kommentar til Trumps udtalelser fra 2005, hvor han sagde, at han tog kvinder i skridtet.

Præsidentens syn på kvinder er netop noget af det, der talstærkt demonstreres imod blot en dag, efter at Trump blev indsat på posten.

Ud over Madonna har også filmstjernen Scarlett Johansson været på scenen, ligesom den amerikanske journalist og feminist Gloria Steinem og den politiske aktivist professor Angela Davis.

Vrede blandt liberale amerikanere

Donald Trump har skabt vrede blandt mange liberale amerikanere ved blandt andet at udtale sig nedladende om kvinder, mexicanere og muslimer.

Holdet bag den republikanske præsident har ikke kommenteret marchen.

Demonstrationerne mod Trumps kvindesyn har bredt sig til 600 byer i resten af verden.

/ritzau/AFP

Powered by Labrador CMS