Madglade prins Henrik åbner gastronomisk mekka

Aarhus og Region Midtjylland er blevet udnævnt til Europæisk Gastronomiregion 2017, og prins Henrik deltager i åbningen af madfestivalen.

Prins Henrik. Arkivfoto: Bo Amstrup/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

På den første dag efter påskeferien trækker pensionerede prins Henrik atter i arbejdstøjet.

Den 82-årige prins er protektor for Europæisk Gastronomiregion 2017 i Aarhus, og derfor deltager prinsen tirsdag i åbningen af madfestivalen.

Det fremgår af kongehusets officielle kalender.

Under temaet “Rethinking Good Food” (“Gentænk god mad”, red.) har Aarhus og Region Midtjylland fået titlen som Europæisk Gastronomiregion 2017.

Titlen er blevet tildelt byen og regionen som “en anerkendelse af den madkultur, fingastronomi og fødevarescene, der florerer, trives og gentænkes på tværs af regionen”, skriver European Region of Gastronomy på sin officielle hjemmeside.

Stor passion for mad og vin

Prins Henrik er kendt for sin store passion for mad og vin. Prinsen har tidligere været vinbonde og produceret de delikate dråber fra sit slot, Château de Cayx, i Frankrig.

Prinsen har også udgivet bøger om mad og medvirket i sit eget madprogram med den mundrette titel “Hofretter” på DR.

Under et fødevarefremstød i den kinesiske storby Shanghai i 2010 fortalte prins Henrik ifølge tv2.dk, hvor den store interesse for mad stammer fra.

– Jeg lærte som ung student at lave mad for ikke at dø af sult. Jeg har rejst meget fra barnsben af og er vant til mange forskellige slags køkkener, sagde han ifølge tv2.dk.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS