MAAN hylder ungdommen og Kongehuset

MAAN er ude med ny single der hedder ”Kong Henri”. Foto: Youtube.
Udgivet Opdateret

Kongehuset og ungdommen hyldes i en ny single fra en rapgruppe. Se den her.

Der var engang to unge mænd – Jacob (Benz) og Oskar (Ju) – der gik på et gymnasium i et lille kongerige kaldet Danmark. De var gode venner, elskede at lave beats og gik begge med drømmen om at producere musik – men de manglede en rapper.

En dag introducerede deres fælles ven dem for Peter (MAAN), der skrev tekster, men manglede nogen, der kunne producere musik – de klikkede og ud af venskabet blev MAAN skabt. Første single er ”Kong Henri” fra deres kommende EP. Og de rappede lykkeligt til deres dages ende…

Nyt eventyr på vej

Ja okay, livet er måske ikke altid som i et eventyr, men når man lytter til første singleudspil ”Kong Henri” fra MAAN, så får man alligevel et indtryk af, at et nyt eventyr er på vej. Med referencer til levemanden Prins Henrik, som ofte har været ude og proklamere, at han burde tituleres som Kong Henrik, er man inviteret med på en musikalsk rejse, når MAAN rapper om det gode liv og alt hvad dette indebærer.

Der er tale om store biler på blå plader, dyr fransk rødvin, privatfly, guldkæder, kongekrone og en dejlig dame (Dronning Margrethe) ved sin side…. eller rapper MAAN i virkeligheden bare om den dagdrømmende ungdom, hvor billige bajere, cykler som transportmiddel, fake guldkæder og tilfældig kærlighed er en del af ungdommens dagligdag. Døm selv.

Kommer videre fra Soundcloud

MAAN, der består af rapperen Peter Hulgård samt producerne Jacob Skytte Bensby og Oskar Justesen, har det sidste halve år kun været til at finde på Soundcloud, hvor de løbende har lagt numre ud. Men nu er de klar til at tage et stort skridt i den seriøse retning. MAAN er, i samarbejde med Playground Music, som tæller store hiphop-navne som Benal & Pede B, snart aktuel med musikvideoen til sangen “Kong Henri”, der også er 1. single fra den kommende EP. Den står på skarpe Atlanta-inspirerede tekster fyldt med humor og skæve referencer.

– Jeg har skrevet linjer i mange år og har oprindeligt mine rødder i oldschool 90 bpm boom bap rap/beats. Vores fælles ven hookede os op, fordi han havde en ven, der skrev tekster, men manglede beats og på den anden side to venner, der lavede beats men manglede rap. Vores musikalske univers er en fusion i den forstand, at min lyrik har tilpasset sig de trappede up-tempo beats. Og forhåbentlig skinner min interesse for rap-tekniske elementer som flow og rim stadig igennem i mine vers, siger MAAN.

”Kong Henri” har officiel single- og videorelease i dag og hvem ved – måske ender den med at give genklang i de lange guldbeklædte gange på Amalienborg. ”Kong Henri” er trods alt en mand på mission og han har snart fødselsdag.

Se musikvideoen nedenunder…

Powered by Labrador CMS