Lille ny giver Joachim og Marie udfordringer

Det kan dog være, det hjælper, at man har titel af Prins og Prinsesse.

Hvis man vil have en hund med til Frankrig, skal de overholde en del regler. Foto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Prins Joachim og Prinsesse Marie har fundet tid til en form for familieforøgelse under forberedelserne til den store flytning, hvor familien rykker til Frankrig.

Det nyeste medlem af familien hedder Cerise, og der er tale om en bichon frisé af dansk afstamning, altså en hund.

Kongehuset skriver på Instagram, at familieforøgelsen blev en realitet hen over sommeren, og på samme sociale medie kan man se billeder af den lille hund.

En hård uddannelse

Men med tilføjelsen af en hund til familien følger også vigtige forpligtelser, det er svært at se sig fri for, uanset om man er prins eller ej.

Joachim, og formentlig hele familien, er bosat i Frankrig fra senest september. Her starter prinsen på den militæruddannelse, Kendte.dk tidligere har omtalt.

Kendte.dk har tidligere skrevet, at uddannelsen, Joachim skal gennemføre, er meget hård, med seks undervisningsdage om ugen. Den foregår på det anerkendte franske militærakademi École Militaire i Paris og består af to dele, der afvikles ved henholdsvis Centre des Hautes Études Militaires (CHEM) og Institut des Hautes Études de la Défense Nationale (IHEDN).

Regler for at flytte en hund

Selve uddannelsens karakter og hårdhed har intet at gøre med familiens nye hund, men skal hunden med til Frankrig, er der en hel række af ting, Joachim, eller en anden, skal have styr på, inden vovsen krydser grænsen til Frankrig.

Er man interesseret i lovstoffet, kan man læse med hos Fødevarestyrelsen, og orker man ikke det, er essensen som følger:

Tager familien Cerise med til Frankrig, skal hunden være chippet. Den skal have en gyldig rabiesvaccination, og den skal have et såkaldt EU selskabsdyrspas. Det oplyser Fødevarestyrelsen til Kendte.dk.

Konsekvenser

Lever hunden ikke op til de krav, risikerer den at blive sendt retur til Danmark. Alternativet er, at den bliver isoleret under offentlig kontrol, indtil ovenstående krav er opfyldt, og hvis en af de to muligheder ikke er mulige at efterleve, bliver hunden slet og ret aflivet.

Artiklen fortsætter efter videoen 

Der er med andre ord tale om noget, der skal være styr på, hvis familien vil have en gnidningsfri flytning til Frankrig.

Det er dog uvist, om Prins Joachim på nogen måde kan blive straffet, hvis han flytter til Frankrig med en hund uden at have styr på formaliteterne.

Kendte.dk har tidligere fortalt, at eksempelvis Prins Joachim kun kan straffes, hvis dronning Margrethe beslutter, at han skal straffes. Det foreskriver Kongeloven, der kort sagt siger, at landets regent er den eneste, der kan bestemme, om prinser og prinsesser af blodet kan strafferetligt forfølges.

Powered by Labrador CMS