Leonora har lært nyt trick før Eurovision-show

20-årige Leonora Jepsen har ikke bare skullet lære en sang og en koreografi til sin Eurovision-optræden.

Udgivet Opdateret

Da Leonora Colmor Jepsen i februar gik på scenen i Herning ved det danske melodigrandprix og få timer senere blev udråbt som vinder, var det ikke bare første gang, den unge sangerinde stod foran et større publikum.

Det var også første gang, hun havde hundrede tusinder af tv-seeres øjne hvilende på sig gennem en kameralinse.

Det har krævet noget tilvænning for sangerinden at føle sig tryg foran kameraerne.

– Jeg havde aldrig stået foran et kamera før, så jeg anede jo ikke, hvordan jeg tog mig ud på skærmen, siger Leonora, der torsdag aften repræsenterer Danmark i Eurovision-semifinalen med sangen “Love Is Forever”.

– Jeg vidste ikke, om det så ud som om, jeg stirrede, hvilket jeg fandt ud af, at det gjorde. Men det er blevet bedre, siger Leonora.

Et sort hul i Herning

Gennem de seneste måneder er hun blevet mere og mere kameravant.

– I Herning kunne jeg ikke tænke på kameraet som andet end et sort hul, jeg skulle kigge ind i. Men man er nødt til at flirte lidt med det, siger Leonora.

Det har krævet en del af sangerinden at nå dertil.

– Jeg er nok i virkeligheden enormt introvert, så jeg syntes, det var ret grænseoverskridende, at jeg skulle give noget af mig selv på en meget visuel måde. Men det har jeg fået det bedre med. Jeg har prøvet det så mange gange nu, at jeg kan mærke, jeg har et overskud i det, siger Leonora.

Har fået masser af opmærksomhed

I mere end en uge har den danske Eurovision-deltager opholdt sig i Tel Aviv i Israel, hvor årets show afholdes. Hun har deltaget i flere forskellige arrangementer og fan-events for at gøre opmærksom på den danske sang.

Og opmærksomhed har hun i den grad fået.

– Når man er steder, hvor der er fans, så er det fuldstændigt, som man ser det på film. Det er helt vildt. Der er mange, der beder mig om at synge, og mange der gerne vil have taget billeder, siger den danske sangerinde.

– Folk er helt vildt søde, der er ingen, der siger noget grimt. De roser både sangen og indsatsen. I starten havde jeg lidt svært ved at tro, at folk virkelig mente det, men det tror jeg faktisk, de gør, siger hun.

Det store fokus, der er på hende, har dog også været lidt af en omvæltning.

– I starten syntes jeg, det var lidt svært. Jeg tror, det er de færreste, der er vant til at skulle være på hele tiden og være pæn hele tiden og være meget taknemmelig hele tiden.

– Men de her pre-parties (fester før Eurovision, hvor deltagerne hilser på fans, red.), der har været, har virkelig rustet mig. Nu ved jeg, hvad der venter mig, og det gør det nemmere at overkomme, siger hun.

Powered by Labrador CMS