Lego-familien taber milliarder

De lukkede Legoland-parker har ramt familiens indtjening hårdt

Kjeld Kirk Kristiansen – tredje generations ejer af LEGO Koncernen. Arlivfoto: Søren Bidstrup
Udgivet Opdateret

Nedlukningen af Legoland-parkerne under coronapandemien har kostet milliarder for Lego-familiens private og ellers så bugnende pengetank Kirkbi.

I 2020 har Kirkbi-koncernen kun tjent 6,4 milliarder kroner. Det er mere end en halvering i forhold til de 16,8 milliarder kroner, der blev tjent året før.

Det oplyser Kirkbi i en pressemeddelelse.

Kirkbi ejer en del af Legoland-parkerne og selve Lego.

I 2020 har Kirkbi-koncernen tjent 6,4 milliarder kroner. Det er mere end en halvering i forhold til de 16,8 milliarder kroner, der blev tjent året før.

Kiksede investeringer

Sidste år har Legoland-parkerne været ramt af færre besøgende på grund af coronapandemien, der betød, at parkerne skulle være lukkede i lange perioder.

Det er heller ikke gået for godt med med Kirkbis egne investeringer. Her er resultatet styrtdykket fra et overskud på 9,3 milliarder til et negativt resultatet på 1,6 milliarder året efter.

– I lyset af de ekstraordinære omstændigheder leverede Kirkbi et tilfredsstillende resultat, siger Søren Thorup Sørensen, administrerende direktør i Kirkbi, i en pressemeddelelsen.

Lego- familien hører til blandt de absolut rigeste i Danmark.

Har aktive roller

Både tredje og fjerde generation i Kirk Kristiansen-familien har i dag aktive roller i Kirkbi-koncernen i form af forskellige bestyrelsesposter.

Kjeld Kirk Kristiansen, tredje generation i familien, er bestyrelsesformand for Kirkbi-koncernen. Sønnen Thomas Kirk Kristiansen er menigt medlem af bestyrelsen.

Powered by Labrador CMS