Legendarisk dansk sanger har aldrig oplevet noget lignende: -Jeg blev chokeret

Musikeren fik tårer i øjnene, da han hørte Silas Bjerregaards fortolkning af "Dolphin Girl".

Udgivet Opdateret

Søren Sko skyder årets udgave af “Toppen af poppen” i gang søndag som hovedperson i premiereprogrammet, og det har været en overvældende oplevelse at være med for den 55-årige musiker.

Det er første gang, at han er blevet spurgt, men musikeren var slet ikke i tvivl om, at han gerne ville være med.

– Jeg havde høje forventninger, fordi jeg har talt med så mange af mine kolleger, der har været med, som har sagt: “Det skal du glæde dig til!” Heldigvis blev forventningerne indfriet. Det er rørende, fantastisk og jublende fedt. Også fordi jeg ikke er sådan en, der er i pressen hele tiden, så det er meget rart at komme et spadestik dybere i min måde at gøre tingene på, fortæller Søren Sko.

Deres første møde

Årets hold i “Toppen af poppen” består foruden Søren Sko også af sangerinderne Annika Aakjær, Lis Sørensen og Pernille Rosendahl, sangeren Thøger Dixgaard og musikerne Claus Hempler og Silas Bjerregaard.

Det var allerførste gang, at Søren Sko mødte Silas Bjerregaard, og det musikalske møde blev stærkt bevægende for den rutinerede musiker.

– Silas havde valgt “Dolphin Girl”, som er en af mine mest personlige sange. Den er skrevet til min niece, som blev født med en svær hjerneskade. Så tragisk, som det kan være, fik hun som 27-årig konstateret kræft. Hun var dødeligt syg under Toppen af poppen-optagelserne. Man ved jo ingenting, om hvilke sange de andre har valgt, så da Silas startede min dag med “Dolphin Girl”, blev jeg helt chokeret. Der var rigtig mange ting, der ramte mig. Det var meget, meget rørende og meget, meget smukt, fortæller Søren Sko.

Rørt med rørt på

Nummeret var en del af opfølgeren på Søren Skos debutalbum med duoen Sko/Torp, “On a Long Lonely Night”, hvor gennembrudsnummeret af samme navn var på.

I “Toppen af poppen” bliver “On a Long Lonely Night” fortolket af Lis Sørensen, som faktisk – sammen med Sanne Salomonsen – synger kor på originalen, og det var endnu et øjeblik, der rørte Søren Sko under optagelserne.

– Jeg tror faktisk aldrig, at der før har været nogen, der har fortolket vores sange, så det var en stor førstegangsoplevelse at opleve i “Toppen af poppen”. Nogle af versionerne er blevet så fine, at jeg tager dem nok med, når vi skal ud at spille, siger Søren Sko.

Det var hårdt

Selv om det har været utroligt givende at være med, har det også været hårdt.

– Man er afsted ni dage, og man er på, fra man går ud ad døren, til man kommer hjem igen. Der var en dag, jeg stod tidligt op for at løbe en tur. Jeg plejer at lave nogle yogaøvelser bagefter som udstrækning, og det gør jeg med lukkede øjne. Jeg troede, jeg var alene, men da jeg åbnede øjnene igen, stod kameraholdet og filmede det hele. Man er bare på konstant.

Men de mange timer sammen har også dannet grobunden for nogle konstellationer.

– Jeg er blevet overvældet, både af de andres versioner, men også deres sind og måde at være på. Thøger Dixgaard og Sko/Torp har talt om at lave noget sammen. Vi har for travlt nu, men jeg tror, vi kommer til at lave noget fremadrettet – måske næste forår. Lige nu er mine dage fyldt op med musik, siger Søren Sko og fortsætter:

– Det er dybt privilegeret. Jeg lever min drøm. Tænk at være så heldig at lave lige nøjagtig det, man synes er allersjovest i hele verden hver eneste dag. Jeg har stadig samme fornemmelse, som allerførste gang jeg spillede musik.

Premieren på “Toppen af poppen” sendtes på TV2 søndag aften klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS