Lang, hård kamp for at få børn

Frederik Haun og Morten Kjeldgaard vil gerne åbne debat

Bagedystdeltageren Frederik Haun og danseren Morten Kjeldgaard fik hinanden ved at bryllup lige efter deres hoved i maj i år.

Sidste år i november købte de hus sammen i Rødovre.

Der er hele 245 kvadratmeter at gøre godt med i huset og en grund på 735 kvadratmeter.

Så der er plads til flere end de to.

Vil gerne have børn 

Og de har heller aldrig lagt skjul på, at de gerne vil have små trippende fødder i huset i Rødovre.

De har også erkendt, at det ikke er så lige til, når man er to mænd.

Morten Kjeldgaard (tv) og Frederik Haun vil gerne have børn sammen.
Morten Kjeldgaard (tv) og Frederik Haun vil gerne have børn sammen.

I marts i år fortalte de, at de sandsynligvis ville finde en rugemor.

Men i et opslag på Instagram fortæller Frederik Haun, at det er lidt af en kamp.

Ulovligt

- Som det ser ud nu, så er det ulovligt at bruge rugemødre i Danmark. Det er heller ikke muligt for to mænd at gå i fertilitetsbehandling i Danmark med en veninde, et familiemedlem eller en helt tredje kvinde , som ønsker at melde sig på banen og hjælpe, skriver Frederik Haun.

-Så vi vil være nødsaget til at søge udenlands og som i de flestes tilfælde at skulle finde en rugemor i udlandet eller tage en veninde eller et familiemedlem med til udlandet, skriver Frederik Haun.

Lidt uretfærdigt

- 'Uanset hvad vi vælger, så vil det være en lang proces med mange udfordringer - især når barnet kommer til verden. For her starter en helt ny kamp med det danske system om at blive anderkendt som juridiske forældre begge to.

- Jeg kan ikke undgå at føle en vis form for uretfærdighed i det danske system. Vi er to forelskede mænd med et brændende ønske om at stifte familie på et tidspunkt, men vi kan på nuværende tidspunkt kun få muligheden, såfremt vi har økonomien til det og vil til udlandet.

Han understreger, at parret ikkke vil have, man skal synes, det er synd for dem, men at de gerne vil starte en debat om emnet.

Powered by Labrador CMS