Kronprinsparret møder paven: Derfor bar Mary helt særligt slør

Kronprinsparret mødte pave Frans torsdag, men inden mødet var der en masse forbehold.

Udgivet Opdateret

I disse dage er kronprinsesse Mary og kronprins Frederik på officielt besøg i Italien.

Udover deltagelsen i et storstilet dansk erhvervsfremstød i landet, så har parret også fået mulighed for et ekstraordinært møde med lederen af den katolske kirke, pave Frans.

Og det besøg indebar alt, hvad man kunne forvente af et møde med kirkens overhoved – det var Schweizergarden, der stod parat med de ikoniske hellebardere.

Et privat møde

Audiensen med pave Frans fandt sted i det Apostolske Palads, som er der, hvor paven officielt bor. Og som ægte gæster, der havde kronprinseparret også forberedt gaver til gæstgiveren. Disse gaver blev givet til paven i paladsets bibliotek – og her fik paven blandt andet en speciallavet vase fra Den Kongelige Porcelænsfabrik med kronprinseparrets eget monogram.

Det var særligt vigtigt for kronprinsen at møde paven, da Frederik i fremtiden vil være overhovedet for den danske folkekirke. Kronprinsesse Mary var under mødet klædt i tøj, der matcher de regler, der er i den katolske kirke. Derfor bar hun altså et luftigt slør i sort, som udviser respekt for kirkens overhoved.

I galleriet ovenfor kan du se billeder fra parrets møde med paven.

Powered by Labrador CMS