Kronprinsen melder klar: Stiller op ved VM

Kronprins Frederik stiller til start ved VM i cross, der afvikles i Aarhus i foråret.

Udgivet Opdateret

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik børster løbeformen af inden årets helt store løbefest Royal Run. Han stiller nemlig til start ved verdensmesterskaberne i cross, skriver Dansk Atletik-Forbund i en pressemeddelelse tirsdag.

Cross er den danske betegnelse for “cross country”, som betegner løb gennem terræn, væk fra veje og stier, ofte i udfordrende terræn. Løbet afvikles i skoven omkring Moesgaard Museum syd for Aarhus lørdag den 30. marts.

Det er et helt særligt mesterskab, der er tale om, fordi det er første gang nogensinde, der samtidig med, at verdens bedste løbere dyster, arrangeres åbne løb, hvor alle kan tilmelde sig distancerne fra to til 12 kilometer og et stafet på fire gange to kilometer.

Stafetten er netop der, hvor Kronprinsen stiller til start, og det vækker stor glæde.

– At landets Kronprins har lyst til at være med, er for os den absolut bedst tænkelige start på et stort løbeår med VM Cross, Royal Run 2019 og over 1.000 motionsløb landet over, udtaler Jakob Larsen, direktør for Dansk Atletik, i pressemeddelelsen.

Selve verdensmesterskabet afvikles sideløbende med det åbne løb. VM består af fem officielle konkurrencer: 10 kilometer for henholdsvis mænd og kvinder, fire gange to kilometer stafet for blandede hold, otte kilometer for U-20 mænd og seks kilometer for U-20 kvinder.

Powered by Labrador CMS