Kongepar besøger coronaramte øer

Kong Felipe og dronning Letizia har netop besøgt De Kanariske Øer for at promovere turismen og støtte befolkningen.

Udgivet Opdateret

De Kanariske Øer, der hører til Spanien og som er beliggende i Atlanterhavet ud for det nordvestlige Afrika, er i den grad ramt på økonomien af corona-krisen. De solbeskinnede øer er dybt afhængig af turismen, der nu har været ikke eksisterende siden marts måned, hvor Spanien mere eller mindre lukkede samfundet ned.

Ikke mindre end 40 procent af øernes godt 2,1 millioner indbyggere er beskæftiget indenfor turistindustrien.

Artiklen fortsætter under videoen

Nu er landet så begyndt at genåbne og i den forbindelse har det det spanske kongepar besøgt nogle af øerne for at opmuntre befolkningen og promovere turismen. Det skriver blandt andet Royal Central.

Besøget fandt sted tirsdag den 23. juni og startede i Las Palmas på Gran Canaria med et besøg på det berømte Pérez Galdós House-Museum.

Herfra gik turen videre til byens fantastiske strand, Playa de las Canteras, hvor kongeparret under en spadseretur på strandpromenaden blev mødt af tiljublende, lokale indbyggere.

De besøgte efterfølgende det luksuriøse Santa Catalina Royal Hideaway Hotel, der ligesom så mange andre af områdets hoteller, lige nu er i gang med at gøre klar til igen at kunne modtage turister. Her havde de lejlighed til at mødes og tale med repræsentanter fra turistsektoren.

Under mødet understregede kong Felipe nødvendigheden af, at alle nu tager de positive briller på og i samlet flok, med den økonomiske hjælp, der er stillet i udsigt fra EU, igen begynder ‘at løfte’ landet.

Han erkendte samtidig, at det bliver en lang og ujævn vej, man nu skal betræde.

“Vi står over for en meget vanskelig situation og det er en meget stejl bakke, vi skal op ad, før vi kan begynde at se et reelt opsving i økonomien. Men vi er allerede i gang,” sagde han blandt andet.

Dagen sluttede på Tenerife, der er den største af De Kanariske Øer, og hvor kongeparret blev præsenteret for et helt nyt sundheds-sikkerhedssystem, der er blevet implimenteret i Tenerife South lufthavnen.

Herfra tog de videre til en bananplantage, hvor de mødtes med repræsentanter fra hele øgruppen, inklusive folk fra landbrugssektoren, fiskeriet samt udviklingsektoren, for at høre om pandemiens indvirkning på deres områder.

Powered by Labrador CMS