Kongehus i modvind: Hitter på Twitter

Det spanske konghus har i strid modvind rundet en milepæl.

Udgivet Opdateret

Det spanske kongehus er i øjeblikket i strid modvind i befolkningen og stemningen omkring institutionen er mildest talt miserabel. Ikke mindst på grund af beskyldninger om en række tvivlsomme, økonomiske transaktioner for egen vindings skyld, eks-kong Juan Carlos står bag.

Artiklen fortsætter under videoen

Til trods for det, har den royale familie alligevel netop rundet en positiv milepæl. Iøvrigt blot timer efter det kom frem, at eks-kongen havde forladt sit hjemland for angiveligt at tage ophold i Den Dominikanske Republik.

Familien har nemlig ifølge Royal Central rundet én million følgere på deres Twitter-profil.

Profilen blev oprettet tilbage i 2014 blot en måneds tid inden Juan Carlos i juni valgte at abdicere og overlade tronen til sin søn, kong Felipe VI.

Formålet var at fremme kendskabet til kongehuset og skabe gennemsigtighed i det arbejdet, den kongelige familie udfører. Siden er der blevet delt flere end 6.300 opslag på profilen.

Eks-kong Juan Carlos har ikke altid været upopulær i den spanske befolkning. Langt fra endda. Det var egentlig ventet, han ville videreføre landets autoritære ledelsesstil efter diktator Francisco Franco, da denne døde den 20. november 1975. Men sådan gik det ikke.

Han viste sig i stedet som en ledende skikkelse i bestræbelserne på etableringen af demokrati i landet.

Powered by Labrador CMS