Kong Harald i god form

85-årige kong Harald blev mandag udskrevet og er "i god form"

Udgivet Opdateret

Den norske kong Harald er mandag blevet udskrevet fra Rikshospitalet i Oslo, efter at han torsdag blev indlagt med feber.

Det oplyser det norske kongehus i en kort pressemeddelelse.

Kongehuset beskriver den 85-årige konge som værende i god form.

Behandlet for infektion

Kong Harald er på Rikshospitalet blevet behandlet for en infektion, meddelte det norske kongehus i sidste uge. Hans tilstand har været stabil.

Kong Harald har de seneste par år flere gange været indlagt.

I begyndelse af 2020 blev han indlagt på Rikshospitalet for svimmelhed. Han blev raskmeldt og udskrevet et par uger senere.

Gennemgik stor hjerteoperation

Senere på året blev han indlagt på ny. Her gennemgik han en vellykket hjerteoperation, hvor han fik indsat en ny hjerteklap.

I marts tidligere i år blev han testet positiv for coronavirus.

Han blev senest opereret i 2021 for en seneskade over højre knæ. Den operation var vellykket, og kongen blev senere erklæret i fin form.

Sejlede VM i forrige uge

I forrige uge deltog kong Harald i en VM-sejlads i Genève i Schweiz. Den havde han trænet til, samtidig med at han udførte sine pligter som konge.

Næste punkt på kong Haralds officielle kalender er et statsråd 12. august.

Kong Harald er oldebarn af den danske kong Frederik VIII.

Men modsat dronning Margrethe, der kan spejle sig i en lang række af forgængere, så har den norske konge kun få at se tilbage på.

Kong Harald deltog i forrige uge i en VM-sejlads i Genève i Schweiz.
Kong Harald deltog i forrige uge i en VM-sejlads i Genève i Schweiz.

Først da Norge i 1905 løsrev sig fra unionen med Sverige og blev et selvstændigt land, ønskede befolkningen en konge som overhoved.

Kong Harald

Harald 5. (født 21. februar 1937) er konge af Norge siden 1991.

Harald er søn af Kong Olav 5. og Kronprinsesse Märtha af Norge og blev født i Skaugum nær Oslo. Harald blev konge af Norge ved sin fars død den 17. januar 1991. Han er den første norske konge, som er født i landet siden kong Olav 4. i 1370.

Kong Harald tilhører fyrstehuset Glücksborg. Han er gift med Dronning Sonja, med hvem han har to børn, hvoraf sønnen Haakon er tronfølger. Kong Harald er fætter til Kong Albert 2. af Belgien og halvfætter til Dronning Margrethe 2. af Danmark.

Kilde: Wikipedia

Kong Harald er blot den tredje konge i rækken i Norge. Han, dronning Sonja, deres to børn og fem børnebørn følges tæt af nordmændene.

Powered by Labrador CMS