Komiker tager afstand fra voldtægtsopslag

Den amerikanske komiker Amy Schumer tager afstand til sin tidligere manuskriptforfatter Kurt Metzgers opslag om voldtægtsanklager.

– Nogle gange går han efter folk for at gøre dem vrede. Det er ikke repræsentativt for mig overhovedet, siger Amy Schumer. Foto: KEVORK DJANSEZIAN/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Brugerne på de sociale medier har sendt en storm af spørgsmål af sted mod den amerikanske komiker Amy Schumer.

Den voldsomme kritik var i første omgang rettet mod Kurt Metzger, der var forfatter på Amy Schumers seneste show, fordi han havde skrevet en række upassende opslag på Facebook om kvinder, der anmelder voldtægter.

Sociale medier kogte over

Det fik de sociale medier til at koge, og komikeren understreger i talkshowet Charlie Rose, at hun ikke på nogen måde vil forbindes med manuskriptforfatterens opslag. Hun påpeger, at showet ikke kører i øjeblikket, og derfor har hun heller ikke ansat nogen forfatter eller andre medarbejdere for den sags skyld.

– Nogle gange går han efter folk for at gøre dem vrede. Det er ikke repræsentativt for mig overhovedet, siger Amy Schumer i talkshowet og understreger, at Kurt Metzger er hendes ven.

– Jeg har bedt ham om at stoppe, fordi det rammer mig, fortsætter hun.

Debat handler om det forkerte

Den 35-årige komiker fortæller også, at hun mener, at hele debatten nu er kommet til at handle om det helt forkerte. Amy Schumer vil i stedet lede debatten hen på det helt store problem – nemlig på voldtægt og forskellen på sex med og uden samtykke.

Komikeren afslørede i sin nye bog, “The Girl with the Lower Back Tattoo”, at hun selv har været udsat for et seksuelt overgreb, og hun opfordrer andre til også at stå frem.

Kurt Metzger skrev ifølge The Guardian det kritiserede opslag på sin Facebook-profil i forbindelse med, at en anden kendt amerikansk komiker blev beskyldt for seksuelt overgreb.

– Jeg har hørt nogle skrækkelige historier om, at Jiff Dilfyberg (opdigtet navn, red.) er en voldtægtsmand. Jeg ved det, fordi kvinder har sagt det, og det er alt, hvad jeg har brug for at vide. Det er lige meget, hvem de er. De er kvinder. Alle kvinder er så pålidelige som min bibel. En bog, der ligesom kvinder, ikke er i stand til at lyve, skrev han ifølge The Guardian på det sociale medie.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS