Knæk Cancer: Så mange penge blev der indsamlet

Danskerne har igen bakket stærkt op om folkesagen Knæk Cancer – de første penge fra indsamlingen sættes i arbejde allerede mandag 30. oktober.

Sangerinden Medina (tv.), Morten Ankerdal og Louise Wolff i ‘Knæk Cancer Live’. Foto: Per Arnesen/TV 2.
Sangerinden Medina (tv.), Morten Ankerdal og Louise Wolff i ‘Knæk Cancer Live’. Foto: Per Arnesen/TV 2.
Udgivet Opdateret

En uges oplysning om kræft og en stor indsamling til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse kulminerede lørdag aften med ’Knæk Cancer Live’ på TV 2.

For sjette gang bakkede danskerne stærkt op om Knæk Cancer og indsamlede i alt 147.113.040 kroner i løbet af ugen.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Resultatet er blandt de største indsamlede beløb i Danmark i de senere år, men mindre end sidste års rekord på mere end 160 millioner kroner.

Engagementet om Knæk Cancer har været stort og fantasifuldt over hele landet.

Der er solgt kager, perleplader og grydelapper, gennemført spisearrangementer i alle størrelser, afholdt auktioner, uploadet Knæk Cancer-blomster samt løbet og cyklet tusindvis af kilometer for at samle penge ind.

Der er holdt stemningsfulde lysceremonier, og der er sms’et og indtelefoneret små og store beløb fra privatpersoner og virksomheder.

Giver håb til kræftpatienter og deres pårørende

Samtidig er der givet informationer og rådgivning om kræft på tv, web og sociale medier, i Kræftens Bekæmpelses rådgivninger over alt i landet og i de fire byer, som Knæk Cancer-bussen har besøgt de seneste dage.

– Vi er dybt taknemmelige over den fantastiske opbakning, danskerne igen i år viser kræftsagen – både økonomisk og menneskeligt. Det giver håb til de mange kræftpatienter og pårørende, som slås med sygdommen, for Knæk Cancer viser, at vi alle tænker og føler med dem, siger Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, og tilføjer:

– Hver en krone tæller, for de er med til at sætte afgørende forskning i gang, der ellers ikke ville blive sat i gang. Jeg glæder mig til mandag morgen at kunne trykke på knappen, så de første forskningsprojekter kan komme i gang. Stor tak til TV 2 for igen i år at have ydet en flot indsats – både ved at have medvirket til at oplyse danskerne om kræft og til det flotte indsamlingsresultat.

Knæk Cancer gør en forskel

Også TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, glæder sig over succesen med at gøre Knæk Cancer til en folkesag.

– Vi har alle et forhold til kræft, og vi kender alle sammen familiemedlemmer eller venner, som har fået kræft. Knæk Cancer har siden eventens start gjort det nemmere og mere naturligt for os at tale om kræft, og samtidig formår Knæk Cancer – som følge af den imponerende, folkelige støtte – at sikre et betydeligt løft til kræftforskningen og til kræftpatienterne i Danmark, siger Anne Engdal Stig Christensen og fortsætter:

– Det gør mig både glad og stolt at mærke den fantastiske opbakning, for Knæk Cancer er et rigtigt godt eksempel på, hvad vi på TV 2 vil med vores programmer og med vores aktiviteter på nettet og på de sociale medier. Vi vil engagere danskerne, og vi vil oplyse og informere. Og vi vil gøre en forskel for det danske samfund.

Ugen kulminerede med showet ’Knæk Cancer Live’ lørdag aften.

Og også andre TV 2-programmer som ’Vild med dans knækker cancer’, ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ har bidraget stort til indsamlingen.

Knæk Cancer er resultatet af en stor holdindsats fra medarbejdere hos produktionsselskaber, Kræftens Bekæmpelse og TV 2.

Herudover har Knæk Cancer fået opbakning fra sangere, musikere, komikere, skuespillere og tv-værter.

Desuden sad der i lørdagens kommunikationscenter et stort antal kendte danskere klar til at modtage bidrag fra de mange seere og virksomheder, der ringede ind.

Det går pengene til

Kræftens Bekæmpelse har forhånd prioriteret og via hjemmesiden detgårpengenetil.dk orienteret om, hvordan Knæk Cancer 2017-pengene fordeles på temaer og projekter.

En lang række projekter vil allerede mandag morgen få at vide, at de får penge fra Knæk Cancer og kan sætte gang i arbejdet.

De projekter, som igangsættes, handler bl.a. om støtte til unge forskere og om at sikre, at færre børn og unge bliver rygere, at senfølger af kræftbehandling afhjælpes bedre, og at kræftdiagnoser kan stilles tidligere.

Powered by Labrador CMS