Klar til Vild med dans: -Jeg er ret klodset

Skuespilleren Nukâka Coster-Waldau føler sig ikke særlig elegant. Det håber hun, "Vild med dans" ændrer på.

Udgivet Opdateret

Næste år fylder skuespillerinden Nukâka Coster-Waldau 50 år, og det er først nu, at tiden er moden til at deltage i TV2’s uhyre populære dansedyst “Vild med dans”.

Nukâka Coster-Waldau kaster sig nemlig ud i udfordringen på flere parametre, fortæller hun forud for premieren den 2. oktober.

Artiklen fortsætter under videoen

Der er således forestillinger, hun gerne vil gøre op med.

– Jeg kan godt lide at viske mit selvbillede ud. Mit selvbillede hænger måske ikke sammen med, hvad andre tænker. Sådan er det for de fleste af os mennesker. Vi har en idé om, at vi er sådan og sådan, men det holder sjældent stik, siger Nukâka Coster-Waldau og uddyber:

– Mit eget selvbillede er, at jeg er klodset. At jeg ikke er elegant. De roller, jeg har haft nemt ved at spille, er underdogs. Det er ikke chefrollerne. Det er ret spændende at dykke ned i rent psykologisk, hvorfor jeg har nemmere ved det, siger hun.

Alle er på udebane

En af grundene til, at hun har sagt ja, er dels for at udfordre sig selv, men også især for at være modig. At hun så også formentligt kommer til at lære at danse er bare en luksus oven i oplevelsen.

– Vi mennesker kan jo generelt bedst lide at vise noget, vi er gode til. Vi vælger jo også det pasfoto, hvor vi ser pænest ud. Vi vil gerne tage os godt ud. Sådan er det bare. Men her er vi alle på udebane, så det er meget grænseoverskridende, siger hun og fortsætter:

– Men vi kan jo, hvad vi vil – alder er ikke en begrænsning – så forhåbentligt kan det også inspirere andre. Der er mange lag i det, forklarer Nukâka Coster-Waldau.

Velbevandret makker

Det er en særdeles erfaren herre, som skal lære hende at mestre de svære trin.

Nukâka Coster-Waldau skal nemlig danse med Vild med dans-veteranen Silas Holst, som har vundet dansedysten hele tre gange og sidste år skrev verdenshistorie, da han og skuespiller Jakob Fauerby var det første par af samme køn til at vinde “Vild med dans”.

Parrets debutdans er vals, og selv om det udefra ser legende let ud, har det været helt anderledes at kaste sig ud i på egen krop, har Nukâka Coster-Waldau allerede erfaret.

– Det var ret maskulint at spænde så meget op og stadig være feminin og bevæge sig som vinden. Det er en kombination, der har overrasket mig fra dag ét. Jeg tager en ting ad gangen, og lige nu er fokus på at lære at stramme op de rigtige steder og forstå, hvad højre og venstre er, siger Nukâka Coster-Waldau.

– Jeg kan godt lide livet uden regler, når jeg er kreativ, så det bliver den største udfordring. Jeg blev faktisk lidt overrasket over, at der var så mange regler i dansen, smiler hun.

Der er også noget, hendes celebre dansetræner, Silas Holst, har bemærket.

– Nukâkas store styrke er, at hun vil. På det punkt er hun rimelig disciplineret, at hun gerne vil lære at gøre det rigtigt. Og det er det, der er vigtigst for mig, smiler Silas Holst.

– Bare jeg har en partner med en ja-hat, så er resten lige meget. Så er udfordringen for Nukâka at styre alle de lemmer, som skal låses fast i nogle regler.

17. sæson af “Vild med dans” har premiere på TV2 og TV2 Play den 2. oktober.

Powered by Labrador CMS