Kendte krimiforfattere: Det skal vi læse i sommerferien

Krimiforfatterne Anne Mette Hancock, Steffen Jacobsen og Camilla Grebe guider her til deres sommerlæsning.

Den danske krimiforfatter Anne Mette Hancock, der netop nu er aktuel med sin anden krimi, “Mercedes-snittet”, skal bruge sin sommer på at læse krimier og faglitteratur. Se hendes og to andre krimiforfatteres anbefalinger i galleriet her. Foto: Scanpix
Den danske krimiforfatter Anne Mette Hancock, der netop nu er aktuel med sin anden krimi, “Mercedes-snittet”, skal bruge sin sommer på at læse krimier og faglitteratur. Se hendes og to andre krimiforfatteres anbefalinger i galleriet her. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Sommerferie er for mange lig med læsetid, og også krimiforfatterne Anne Mette Hancock, Steffen Jacobsen og svenske Camilla Grebe sørger for at tage læsestof med sig på ferien.

Her giver de deres anbefalinger videre og fortæller, hvilke bøger de også selv skal have med i strandtasken.

Klik igennem galleriet ovenfor og få masser af inspiration til (krimi-)læsning i sommerferien.

Den danske krimiforfatter , der netop nu er aktuel med sin anden krimi, “Mercedes-snittet”, skal bruge sin sommer på at læse krimier og faglitteratur.

“Nathold” af Michael Connelly:

– Jeg er kæmpe Connelly-fan og har altid elsket hans krimikarakter, Harry Bosch. Nu har han så bragt en ny, yngre og kvindelig hovedperson i spil, nemlig Renée Ballard, som “Nathold” er centreret om, og det glæder jeg mig til at se, hvad der kommer ud af det.

 

Anne Mette Hancock: “Retsmedicin – Nordisk lærebog”:

– Det er langt fra første gang, den skal med mig på ferie, og det bliver heller ikke sidste. En forfatter holder jo aldrig helt fri. Den tredje bog i min krimiserie er på tegnebrættet, og jeg har brug for den her til at få styr på retsmedicinske teknikker og drabsmetoder.

 

Anne Mette Hancock: Forfatter Steffen Jacobsen, der selv er aktuel med debatbogen “Hvis De lige vil sidde helt stille, frue, dr. Jacobsen er ny på afdelingen”, har også sine sommeranbefalinger klar.

“Augustus” af John Williams:

– Til stranden vil jeg anbefale “Augustus” af Johan Williams, der er en blændende fortalt og indlevet historie om den unge Augustus, der blev den mægtigste af de romerske kejsere. Det var ingen tilfældighed. Han havde de rette evner, de rette gener og den rette karakter til netop at blive en mægtig kejser, der forandrede den kendte verden. John Williams skrev også den anmelderroste bog “Stoner”.

“Tre mand i en båd” af Jerome K. Jerome:

– Min standardanbefaling er altid Jerome K. Jeromes “Tre mand i en båd”. Uforglemmelige anekdoter, den særlige britiske humor og naturskildringer op langs Themsen, så man kan se det solplettede vand, de arkadiske bredder og høre den muntre, undertiden bidske passiar mellem K og hans venner Harris og George – for ikke at tale om hunden Montmorency. Verdens bedste bog.

Tag den øverste fra bestsellerhylden:

– I krimigenren, hvorfor så ikke bare nuppe den seneste Dan Brown-bog i lufthavnen? Jeg medgiver, at hans karaktertegninger er tynde som Vita Wrap, men der er ikke mange, der matcher ham som plot-arkitekt, hvilket kan være rigeligt til en sommerferie. Det samme kan man sige om Wilbur Smith. Han skuffer sjældent.

Powered by Labrador CMS