Kendt influencer afsløret som svindler

Han risikerer 20 års fængsel

Mens 2,5 millioner følgere på Instagram fulgte med i hans luksusliv, tjente han penge på kriminalitet, skriver BBC.
Mens 2,5 millioner følgere på Instagram fulgte med i hans luksusliv, tjente han penge på kriminalitet, skriver BBC.
Udgivet Opdateret

Han har 2,5 millioner følgere på Instagram, og på selvsamme sociale medie har man set ham posere foran dyre biler iført en ekslusivt udseende morgenkåbe.

Derudover er han, ifølge FBI, en storkriminel svindler, der risikerer 20 års fængsel. Det skriver BBC.

Hans rigtige navn er Ramon Abbas, mens han på Instagram er kendt som Hushpuppi. Han poserer med dyre biler og ved private fly, og ifølge BBC levede han et liv i luksus i Dubai, før han blev anholdt.

Gavmilde Ramon

37-årige Ramon kommer oprindeligt fra Nigeria, og ifølge BBC var Ramon allerede som ung kendt for at være særligt gavmild, når han mødtes med folk.

BBC skriver, at det ikke var en hemmelighed blandt Ramons bekendte, at han ikke kom ærligt til sine penge. Ifølge BBC var Ramon en af flere svindlere, der stjal identiteter fra andre på nettet.

Svindlerne brugte de stjålne identiteter til at få kontakt til andre mennesker på nettet. Ofrene blev overtalt til at sende svindlerne penge, men på et tidspunkt forlod Ramon Nigeria, dog ikke for at leve videre som en ærlig og retsindig samfundsborger.

BBC skriver, at Ramon i februar 2019 forsøgte at hvidvaske små 100 millioner danske kroner, der var blevet stjålet fra en bank i Malta af hackere.

Banken formåede at få de fleste af pengene igen, og BBC skriver, at Ramon, og medsammensvorne, snart var i gang med at planlægge nye forbrydelser.

Det er svært

I foråret 2019 oprettede Ramon, ifølge BBC, en bankkonto i Mexico. Det var planen, at der skulle overføres 100 millioner britiske pund (870 millioner danske kroner) til kontoen fra en ukendt Premier League-klub og 200 millioner pund (1,7 milliarder danske kroner) fra en ukendt britisk virksomhed.

Ifølge BBC blev svindlen i sidste ende ikke ført ud i livet, fordi bagmændene ikke kunne få deres ofre til at sende pengene til Mexico.

Det er ifølge BBC uvist, hvor mange ofre Hushpuppi egentlig har svindlet gennem årene. BBC har talt med en advokat, der repræsenterer 25 personer, der alle mener, at Ramon har snydt dem, og at et af ofrene mener at have mistet mere end 4 millioner kroner.

BBC skriver, at Ramon er mistænkt for at have frasvindlet mere end 150 millioner kroner fra sine ofre, og at han den 20. april erklærede sig skyldig i hvidvask af penge.

Fortsætter

Ramon blev anholdt i sommeren 2020, og mens der ikke er blevet lagt nyt indhold på Hushpuppi-profilen på Instagram siden sommeren 2020, er den stadig aktiv på platformen.

BBC har spurgt Instagram om, hvorfor og fået det svar, at Instagram har undersøgt kontoen og afgjort, at man ikke vil lukke den.

Powered by Labrador CMS