Kendt fra Løvens Hule: Sådan går det nu

Virksomheden Wallpipe i Randers er kommet styrket igennem coronakrisen. Nu har ejeren Lisbeth Mikkelsen sendt første store ordre til udlandet

Lisbeth Mikkelsen driver med succes Wallpipe i Randers, hvorfra hun sælger bæredygtige lamper og interiør. Foto: TV2 Østjylland.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland.

Det har på ingen måde været let at drive virksomhed i 2020, og udfordringerne har blot været større, når du er helt ny i gamet. Det har været tilfældet for Lisbeth Mikkelsen fra Randers.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Hun driver Wallpipe, som sælger bæredygtige lamper og interiør lavet ud af brugte vandrør.

– Det har været et vildt 2020 og er gået flyvende stærkt. Man er nødt til at kigge i kalenderen for at se, om der virkelig kun er gået et år, fortæller Lisbeth Mikkelsen til TV2 Østjylland.

Stod ved en skillevej

Wallpipe stod for præcist ét år siden ved en skillevej. Før havde produktionen og salget af de specielle lamper blot været et hobbyprojekt drevet fra Lisbeth Mikkelsens eget køkken.

Men så meldte hun sig til DR-programmet Løvens Hule og besluttede sig for, at resultatet her skulle afgøre den videre skæbne.

– Det var meget nervepirrende, fordi da jeg var med, var det knald eller fald. Havde jeg ikke fået en investering med hjem, så havde jeg ikke haft virksomheden i dag, siger indehaveren.

Det gik

Men sådan en fik hun. Investoren Christian Arnstedt købte sig med 300.000 kroner ind i Wallpipe.

– Jeg købte mig ind i Wallpipe, fordi jeg synes, at Lisbeth har en rigtig god historie med den måde, hun genbruger materialer til at skabe dansk design. Det var en sjov og unik rejse, jeg ville med på, siger investoren til TV2 Østjylland.

Havde ikke forudset 2020

Hverken han eller Wallpipe-ejeren havde forventet, at det første år som partnere skulle blive så hårdt og udfordrende, som 2020 har været.

I flere bølger har coronaepidemien sat sine begrænsninger, men Lisbeth Mikkelsen har hele tiden bevaret troen på sit produkt. Også selvom hun undervejs har måttet ændre strategi.

– Forhandlerne solgte ingenting, og vi havde lagt vores strategi på at sælge til især dem. Vi måtte kigge på, hvad vi så kunne gøre og ændrede fokus til at sælge mere direkte til forbrugerne, siger indehaveren og fortsætter:

– Når det blæser, kan du sætte læhegn eller bygge vindmøller. Vi valgte det sidste.

Rejser sig hurtigt igen

Kombineret med benhårdt arbejde og en evne til at tænke ud af boksen er Wallpipe nu nået ud på den anden side.

Investoren Christian Arnstedt mener, at andre i samme situation kan lære af randrusianeren.

– Lisbeth er virkelig en person, som når hun møder modstand og falder, så formår hun at rejse sig op igen hurtigt og børste støvet af. Det tror jeg, er rigtigt vigtigt, når man skal igennem en krise, siger han.

12 ansatte

Og igennem en krise, det kan man i den grad sige, at Wallpipe er kommet.

For nylig sendte man den første store ordre til udlandet, og et år efter at have optrådt i Løvens Hule er der 12 ansatte i lokalerne i Randers.

– Hvis man kigger tilbage til et år siden, hvor jeg stod i Løvens Hule, og hele virksomheden var fem lamper og en høvlebænk, så havde jeg aldrig nogensinde i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle kunne leve af det her, siger Lisbeth Mikkelsen.

Wallpipe har sendt sin første store ordre til Tyskland, og der arbejdes på at komme ind på markedet i blandt andre Norge, Sverige og Holland.

Powered by Labrador CMS