Kalenderen er fri for dronningen

Kalenderen er ryddet for dronning Margrethe i august. Det kunne tyde på, at hun skal en tur til Frankrig.

Udgivet Opdateret

Sommerferien er for de fleste er ved at gå på hæld. De kommende uger vender flere danskere tilbage til deres arbejde og den travle hverdag.

Men noget tyder på, at sommerferien under ingen omstændigheder er ved at lakke mod enden for den kongelige familie. I et godt stykke af august er dronningens kalender nemlig ryddet. Det kunne være, at majestætens sommerferie gik helt ind i august.

Kronprinsen er regent

I Kongehusets kalender står den danske kongefamilies officielle gøremål skrevet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Kalenderen afslører, dermed også, at kronprins Frederik er regent fra den 8. til den 23. august. Det kunne derfor konkluderes, at dronningen er ude landet i den periode, for sådan er det oftest, når det ikke er majestæten, der er regent.

Måske til Frankrig

De danske kongelige er traditionsrige i meget af, hvad de gør. Det gælder også, når ferierne skal planlægges.

Det viste de danske kongelige i år, da familien igen var forbi sommerresidensen på Gråsten Slot som så mange gange før, hvor dronningen blandt andet fik besøg af sine børnebørn.

Hullet i kalenderen kunne tyde på, at dronningen igen i år har planlagt én af sine udenlandske sommerferieplaner. Dronningen har nemlig tradition for at tage ophold på Chateau de Cayx i løbet af sommeren.

På Cayx alene

Sidste år tog dronningen imod pressen på Chateau de Cayx efter at have mistet sin mand prins Henrik i februar.

Hun fortalte åbent om, hvordan det var at være alene på slottet, som hun ellers har delt sin glæde for med sin ægtemand. Men hun fortalte, at prinsens familie er der for hende.

– Hele min mands familie bor her på egnen, og den er talstærk. Det gør det meget livligt og morsomt, sagde dronningen om sit ophold uden prinsen til Ritzau.

Powered by Labrador CMS