Kæmpede for kærligheden: Cool prins fejrer fødselsdag

De blå-gule flag blafrer "hinsidans" i anledning af Sveriges prins Carl Philips 41-års fødselsdag.

Onsdag fylder prins Carl Philip 41 år. Foto: TT News Agency/Tommy Pedersen/Scanpix.
Onsdag fylder prins Carl Philip 41 år. Foto: TT News Agency/Tommy Pedersen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Der er fødselsdagsfejring af kongelig karat på den anden side af Øresund.

Prins Carl Philip af Sverige fylder nemlig 41 år onsdag den 13. maj.

Artiklen fortsætter under videoen

Den royale fødselar, som er søn af Sveriges regentpar, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, kom til verden en forårsdag i 1979 og blev efterfølgende døbt Carl Philip Edmund Bertil til sin barnedåb, hvor dronning Margrethe stod blandt fadderne.

Han er den mellemste i søskendeflokken bestående af kronprinsesse Victoria på 42 år og 37-årige prinsesse Madeleine.

Eftertragtet ungkarl

I sine yngre dage blev prins Carl Philip udråbt som en af de mest eftertragtede ungkarle. Men det blev den dengang borgerlige tidligere realitydeltager og glamourmodel Sofia Hellqvist, som snuppede hans hjerte.

I begyndelsen af forholdet vakte den royale romance en del opsigt – og kritik – grundet prinsesse Sofias baggrund. Men prins Carl Philip slog fast i et interview med mediet Dalarnas Tidningar, at det var kærlighed ved første blik.

– Vi mødtes til en frokost. Jeg sad der med nogle venner, og du (prinsesse Sofia, red.) kom ind med en ven, som kendte mine venner. Og det sagde klik med det samme, fortalte den forelskede prins.

I et efterfølgende interview med TV4 tilføjede han, at han inden mødet med prinsesse Sofia aldrig før havde mærket kærlighedens magi før.

Gift i 2013

Parret giftede sig i sommeren 2013, og siden har prins Carl Philip og prinsesse Sofia udvidet familien med prins Alexander på i dag fire år og toårige prins Gabriel.

Prins Carl Philip har læst grafisk design og har også militærbaggrund, som der er kutyme for i kongehuset. Men de boglige dele har været en udfordring for prinsen, som er ordblind.

I 2017 fortalte prins Carl Philip i et interview med det svenske medie Kupé, Sveriges svar på Ud & Se, hvordan han stadig var mærket af det.

– Det dårlige selvværd er til en vis grad stadig hos mig. Det er svært, når man ikke føler sig i stand til at leve op til normen for, hvordan man skal være. Jeg føler mig ubekvem, og det tager tid, når jeg skal skrive noget – selv en sms, sagde han til mediet.

– Jeg får hjælp af mine nære og kære og gennem andre hjælpemidler såsom stavekontrol og stemmeoptagelser.

Prins Carl Philip er den fjerde i arvefølgen til den svenske trone efter sin storesøster, kronprinsesse Victoria, og hendes to børn, otteårige prinsesse Estelle og fireårige prins Oscar.

Powered by Labrador CMS