-Jeg ville gøre det igen

40-årige Klaus Andersen har titler som IT Business Analyst, yogaunderviser, landmandssøn, skuespiller og sanger. Lørdag blev han vinder af "Den store bagedyst"

Det blev Klaus Andersen, der løb med sejren i Den Store Bagedyst 2022.
Det blev Klaus Andersen, der løb med sejren i Den Store Bagedyst 2022.
Udgivet Opdateret

Deltagerne kampsvedte, da dommerne lørdag skulle finde vinderen af "Den store bagedyst" 2022 på Clausholm Slot.

Det blev den tredobbelte mesterbager og landmandssøn fra Vestjylland Klaus Andersen, der efter ni hæsblæsende afsnit kunne tage trofæet.

- Jeg blev utroligt glad og følte, det var et kæmpe skulderklap til alt det hårde arbejde, der var lagt i det her projekt, siger Klaus Andersen om sine tanker, da hans navn blev råbt op.

Klaus Andersen bor i Frederiksberg og arbejder som IT Business Analyst, men underviser i yoga og pilates ved siden af. Han har desuden arbejdet som skuespiller og sanger i musicals.

Han snuppede titlen som vinder af bagedysten foran Nanna Georgi og Laura Aagaard Nielsen, som han med egne ord er blevet "utroligt tæt" med.

'Den er god med dig'

- Før vi begyndte at optage, var alle deltagerne sammen en aften. Jeg kan huske, at vi tre sad ved bordenden, og Nanna sagde: "Ej, vi tre skal i finalen". Jeg tænkte bare: "Den er god med dig".

- Vi har tit grinet af, at det faktisk var det, der skete. Vi tre stod virkelig dér i finalen, siger han og griner.

I dagens afsnit skulle de tre deltagere fremstille lækre mousser, smagfuld ganache og exceptionel pynt. Mesterværket var sidste udfordring, hvor deltagerne skulle hente inspiration fra Clausholm Slot, hvor optagelserne finder sted.

Slotsparken

Klaus Andersen lod sig inspirere af slotsparken i to mesterværkskager. På den ene kage snoede et stisystem sig, og på den anden havde han kreeret en fontæne af chokolade.

Det gik galt undervejs. Den grønne glace, der skulle forestille græs, begyndte at boble, fordi kagen var for kold.

- Jeg blev et øjeblik virkelig irriteret. Jeg var superærgerlig over, at den ikke stod fuldstændig skarp, fordi jeg netop vidste, at man ikke skal hælde glace ud over en kage, der er -40 grader kold, siger han.

Klaus Andersen fik ellers stor ros for kagen på både smag og teknik og vandt også dette afsnits hemmelige udfordring. Derfor havde han en god mavefornemmelse.

- Jeg tænkte, at der var en stor chance for, at det var mit navn, der blev råbt op. Men man ved jo aldrig, så i de lange sekunder, hvor vinderen skulle offentliggøres, gik der mange tanker gennem mit hoved, siger han.

Familie og venner jublede

Da hans navn endelig blev råbt op, jublede hans familie og venner omkring ham, mens han selv slog hænderne sammen og begyndte at grine.

- Det er jo ingen hemmelighed, at det er vanvittigt hårdt at melde sig til bagedysten. Så det var en forløsning og en lettelse over, at jeg kunne få mit liv tilbage. Et sammensurium af følelser, lyder det fra vinderen.

Bagedysten har givet Klaus Andersen en stor portion selvtillid, fordi han ikke er kommet sovende til sejren. Han har knoklet hver dag for at blive bedre.

- Når jeg sætter mig noget for, går jeg også op i det. Jeg ville ikke ryge ud, fordi jeg ikke havde øvet mig nok. Så jeg tænkte på kage konstant og prøvede hele tiden at overgå sidste udfordring, siger han.

Måtte tage helt fri

Halvvejs inde i bagedysten måtte Klaus Andersen tage helt fri fra arbejde for at fokusere på konkurrencen. Han bagte fra morgen til aften for at øve sig til hvert afsnit og sagde nej til alle sociale arrangementer.

- Det har givet mig en meget større tro på mig selv, fordi det har vist, at hårdt arbejde godt kan betale sig. Hvis jeg ikke bagte, var jeg ude at handle eller kiggede på nettet efter nye idéer, siger han.

Det hårdeste ved bagedysten var derfor ikke tiden i teltet, hvor deltagerne hyggede sig efter en lang uge med hårdt arbejde.

- Det at være i teltet blev efterhånden det sjove, fordi vi jo havde øvet at bage vores kager derhjemme. Nu skulle vi kun bage dem en enkelt gang mere - bare på tid.

- Så jeg glædede mig hver uge, når jeg kørte derover og skulle se de andre. Det var lidt som en efterskole, hvor man glædede sig til at se sine venner, siger han og griner.

Har købt sommerhus

Siden bagedysten sluttede, har Klaus Andersen og kæresten Thomas købt sommerhus i Nordsjælland ti minutter fra havet.

- Det glæder jeg mig til at indrette. Jeg har planer om et udekøkken og en pizzaovn som den, vi brugte i programmet, hvor vi lavede pizza, siger han.

Parret har købt sommerhuset for at få et pusterum fra hverdagen - og særligt efter bagedysten.

- Vi har haft brug for noget luft og et sted, vi kan tage hen - også for min kæreste. Så det glæder vi os til at få gjort til vores sted, siger han.

Ville gøre det igen

Selv om Klaus Andersen flere gange understreger, at bagedysten er en hård konkurrence, er han ikke i tvivl.

- Jo, det er vanvittigt hårdt, men jeg ville gøre det igen. Det har givet ufattelig meget i den anden ende, både på det personlige plan og fagligt. Det har været det hele værd, siger han.

Powered by Labrador CMS