-Jeg er ikke bange for at fejle

Tv-vært Anders Breinholt er tilbage i et nyt talkshow, "Breinholts", der har premiere 2. april. Men programmet er ikke det nye "Natholdet", gør han klart.

Udgivet Opdateret

På væggen af en gammel træbarak, der ligger så langt ude, som man overhovedet kan komme på Refshaleøen i København, hænger et skilt.

"Breinholts" står der. Navnet kræver ingen forklaring. Det er nemlig tv-værten Anders Breinholt, som er aktuel med sit nye selvbetitlede talkshow, der har premiere på Viaplay og TV3 den 2. april.

Kan floppe helt vildt

- Vi kunne ikke komme på noget bedre end mit navn - så det er også et ekstra åg på mine skuldre. Det lyder negativt, men jeg har ikke noget imod det ekstra ansvar, siger den erfarne vært.

- Det er virkelig farligt at sige, for det kan vise sig at floppe helt vildt: Men jeg er ikke bange. For hvis man er det, så er man skræmt, inden man begynder, siger han.

Efter knap to år uden et talkshow vender Anders Breinholt tilbage i værtsstolen.

Ramt af stress

I 11 år var han synonym med det populære underholdningsprogram "Natholdet" på TV 2, indtil han stoppede i 2021 for at få nye udfordringer. Senere meldte han ud, at han også var blevet ramt af stress.

Den nye udfordring er "Breinholts".

To gange om ugen inviterer han seerne ind til et sammensurium af satire, sketcher, quizzer, indslag og besøg fra gæster som blandt andre Sofie Linde, komiker Mick Øgendahl, mediepersonlighed og tidligere fodboldspiller Nicklas Bendtner og musiker Kandis-Johnny.

Skidesjovt

- I dag vil man gerne være det skarpe, bidende, kradsende show, fordi det er fedt. Men det er "Breinholts" ikke nødvendigvis. Det er bare skidesjovt, og det er der ikke noget forkert i, siger han og fortsætter:

- Det lyder åndssvagt, men verden har brug for noget at grine af. I gamle dage sagde vi, at hvis du falder i søvn med et smil på læben, så har "Natholdet" gjort sit.

Vil blive sammenlignet

Der er langt fra "Natholdets" blanke gulv, store skærme og mange tilskuerpladser til det rustikke studie, hvor "Breinholts" optages. Her er der ingen publikummer, men atmosfæren udgøres af ting og sager fra Anders Breinholts eget liv.

- Selvfølgelig vil det blive sammenlignet - alt andet ville være underligt - og så vil nogle sige: "Hvor er de sjove klip?". Og svaret er, at det var der i 1000 andre programmer - det er der ikke i det her, siger han.

Snakker alt for meget

Drømmen er, at "Breinholts" er et forum, hvor alle føler, at de er i gode venners lag.

- Jeg kan oprigtigt godt lide at være i andre menneskers selskab. Mit problem er, at jeg snakker alt for meget. Men det er bare sådan, jeg er, smiler værten.

- Det er fucking fedt at få en god samtale på benene. Og når den falder rigtigt, er det helt forløsende. Det er lige meget, om det er ens gode venner eller gæster i studiet, siger han.

Anders Breinholt oplever, at folk åbner sig, når de føler sig godt tilpas.

Masser af erfaring

- Folk skal ikke nødvendigvis tale ud og fortælle dybe historier, men det handler om at komme tættere på og se personer, du tror, du kender, på en anden måde, siger Anders Breinholt.

- Og hvis noget falder til jorden, må man improvisere. Det er skidespændende at arbejde med, siger Anders Breinholt.

Han har heldigvis masser af erfaring at falde tilbage på. Han har været vært ved "Danish Music Awards" og "Go' morgen Danmark", hvor en bil en morgen løb løbsk, fordi håndbremsen ikke var trukket.

Kender de fleste scenarier

- Jeg har prøvet de fleste scenarier efterhånden. Når man er vært på live-tv, kan alt jo nærmest ske. Så jeg synes, jeg er ret god til at redde det meste. Ellers er det redigeringen, der må redde det, griner han.

- Når man laver tv, er man bange for, at noget går galt. Men jeg kan godt lide, når der sker noget uventet, fordi nogle gange er det faktisk bedre end det, der står i manus, siger han.

Selv om alle detaljerne ikke er på plads, et højbord skal skrottes og indslag skal finpudses, glæder Anders Breinholt sig til vise seerne det endelige produkt.

Ude af hans hænder

- Succeskriteriet er, at vi er stolte af det, vi har lavet, og synes, at det er underholdende, og at gæsterne oprigtigt har haft det skideskægt og gav noget af sig selv, siger han.

Om folk så ser "Breinholts", er ude af værtens hænder.

- Det er jo så også det fede ved jobbet. Vi kan bare levere programmet, og så er det op til de voksne, om de er tilfredse eller ej, smiler han.

Anders Breinholt vender tilbage til talkshowverden i sit nye program "Breinholts", der kan ses to gange om ugen på Viaplay og TV3 fra 2. april. (PR-foto).
Powered by Labrador CMS