Ikonisk agent med licens til at dræbe runder et halvskarpt hjørne

007-agenten James Bond er efterhånden en aldrende herre. Onsdag 16. maj kan en af mændene bag den skarpe figur fejre sin 65 års fødselsdag. Irske Pierce Brosnan var James Bond i fire fine film fra 1995 til 2002.

Pierce Brosnan var James Bond i fire fine film – her er det “Tomorrow Never Dies”, som var hans anden aktion som agenten. Arkivfoto: Keith Hamshere/Scanpix
Pierce Brosnan var James Bond i fire fine film – her er det “Tomorrow Never Dies”, som var hans anden aktion som agenten. Arkivfoto: Keith Hamshere/Scanpix
Udgivet Opdateret

– My name is Bond. James Bond.

Sætningen er nok en af de mere ikoniske i filmverdenen – og faktisk har seks forskellige skuespillere sagt de magiske ord.

Onsdag 16. maj kan en af mændene bag den skarpe figur fejre sin 65 års fødselsdag – det er Pierce Brosnan.

Pierce Brosnan var James Bond i fire fine film.

Skulle have været agent allerede i 1987

Han spillede rollen som James Bond fra “GoldenEye” i 1995 til “Die Another Day” i 2002.

Faktisk var det meningen, at Pierce Brosnan allerede i 1987 skulle indtage sædet i den sølvgrå Aston Martin DB5, men det kunne ikke lade sig gøre.

Den dengang 34-årige irer – for det er Pierce Brosnan nemlig – måtte af private årsager og grundet sin medvirken i tv-serien “Remington Steele” takke nej til tilbuddet, der i stedet gik til Timothy Dalton.

Fik sin debut helt tilbage i 1979

Pierce Brosnan blev født i Drogheda i County Louth i Irland.

Der boede han, til han som meget ung flyttede til England.

Han fik sin filmdebut med kortfilmen “Resting Rough” fra 1979 og spillede året efter med i tv-filmen “Murphy’s Stroke”.

I 1980 fik han også sin spillefilmsdebut med en lille rolle i kriminalfilmen “The Long Good Friday” med blandt andre Bob Hoskins og Helen Mirren.

Mistede sin hustru til forfærdelig sygdom

Samme år blev han gift med den australske skuespillerinde Cassandra Harris, som han fik sønnen Sean Brosnan med.

De følgende år medvirkede Brosnan i forskellige tv-produktioner og fik i 1982 en hovedrolle i den amerikanske tv-serie “Remington Steele”, som der blev lavet fem sæsoner af.

I 1991 døde hans kone Cassandra Harris af kræft og efterlod ham med tre børn – Christopher og Charlotte fra Cassandras første ægteskab og Sean fra deres ægteskab.

Brosnan gjorde den hemmelige agent trendy

Først i 1993 fik han pæn succes med komedien “Mrs. Doubtfire” med Sally Field og Robin Williams.

I 1995 fik han så debut som agent 007, der ellers var inde i lidt af en krise. Der var gået hele seks år siden den seneste Bond-film, og forventningerne var derfor store til Pierce Brosnan.

Men den humoristiske irer fik bragt liv i James Bond – og han var med i “GoldenEye”, “Tomorrow Never Dies”, “The World Is Not Enough” og “Die Another Dday”.

(Kilder: Imdb.com, Wikipedia.org)

Powered by Labrador CMS