I spidsen for DRs nye satsning

Det nye DR-drama "Huset" foregår i et fængsel, hvor en ændring af magtbalancen kan få fatale følger. Til at bestride rollerne er en række velkendte ansigter

Udgivet Opdateret

"Rejseholdet", "Forbrydelsen" og "Arvingerne".

DR's dramaafdeling har leveret prisvindende søndagsserier, og nu præsenterer man den næste satsning.

"Huset" er titlen på serien, som får premiere i efteråret 2023, og har Sofie Gråbøl og David Dencik i de bærende hovedroller.

Det annoncerer DR i en pressemeddelelse.

Slås for livet

"Huset" udspiller sig i et fængsel, som står til at blive lukket, hvis man ikke får styr på magtbalancen og det interne hierarki, hvor det reelt set er fangerne, der er i kontrol, lyder det om handlingen.

Fængselsbetjentene mærker hurtigt, at det ikke er omkostningsfrit at rykke ved magtbalancen. Før de ved det, slås de ikke kun for fængslets overlevelse, men også for deres eget liv på begge sider af fængslets mure.

"Huset" har også Charlotte Fich, Bjarne Henriksen, Youssef Wayne Hvidtfeldt, Laura Christensen og Gustav Giese på rollelisten.

Gode DR-erfaringer

De fleste af seriens bærende skuespillerkræfter har god erfaring med de store DR-dramaer.

Sofie Gråbøl havde hovedrollen i samtlige sæsoner af den prisvindende krimitrilogi "Forbrydelsen".

Charlotte Fich spillede drabschef Ingrid Dahl i "Rejseholdet".

David Dencik spillede den mandlige hovedrolle i "Lykke" og havde en stor birolle i anden sæson af "Bedrag", mens at Bjarne Henriksen for to år siden skulle opklare, hvem der talte sandt i rollen som socialrådgiver i "Ulven kommer".

"Huset" får premiere i efteråret 2023.

Sofie Gråbøl har god erfaring med DR-dramaer. Hun havde hovedrollen i samtlige sæsoner af den prisvindende krimitrilogi 'Forbrydelsen'. (Arkivfoto).
Sofie Gråbøl har god erfaring med DR-dramaer. Hun havde hovedrollen i samtlige sæsoner af den prisvindende krimitrilogi "Forbrydelsen". (Arkivfoto).

SOFIE GRÅBØL

Sofie Gråbøl er en dansk, prisbelønnet skuespiller, der fra en ung alder har medvirket i adskillige succesfulde spillefilm og tv-serier. Blandt hendes mest berømte roller er Mulle i Den eneste ene, Hanne i Blinkende lygter, titelkarakteren Julie i tv-serien Nikolaj og Julie og Sarah Lund i tv-serien Forbrydelsen.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS