Hugo Helmig hitter også i udlandet

Thomas Helmigs søn hitter nu også syd for grænsen.

Hugo Helmig hitter nu også i Tyskland med hittet “Please don’t lie”. Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Top 3 i et af verdens største musikmarkeder. Det turde ingen drømme om for et halvt år siden, da Hugo Helmig udgav sin debutsingle.

Men det er virkelighed, for Hugo hitter i Tyskland.

Hit stryger til tops

Hugos ‘Please Don’t Lie’ er strøget helt til tops. De tyske radiostationer har forelsket sig hovedkuls i den kun 19-årige danske debutant.

I løbet af de seneste to måneder er sangen kravlet stille og roligt op ad radiohitlisten, hvor den nu er på en foreløbig 3. plads på den officielle tyske airplay chart.

Sangen spilles over 2.000 gange om ugen af ca. 100 forskellige tyske radiostationer.

Tysk succes overrasker sanger

Den enorme tyske succes er kommet helt bag på den unge sanger og sangskriver:

– Jeg gik jo sådan set bare og håbede på, at sangen ville gøre det muligt for mig at komme i gang herhjemme. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi drømt om, at det her ville ske, siger Hugo Helmig i en pressemeddelelse.

En ting glæder dog Hugo ekstra meget ved den tyske succes:

– Det viser, at jeg ikke kun klarer mig på grund af mit efternavn. Dernede er det jo sangen, der skaber succes. Intet andet. Det er superfedt, forklarer Hugo Helmig.

Debut-album kommer snart på gaden

Herhjemme er Hugo Helmig ved at lægge sidste hånd på sin debut-EP, ‘Promise’ der udkommer 9. marts.

En EP, der ud over singlerne ‘Please Don’t Lie’ og ‘Eyes Wide Shut’, kommer til at vise flere af Hugos musikalske facetter.

– Min producer Emil Falk og jeg laver stadig pop, men vi har også ladet os inspirere af The Weeknd og John Mayer på et par af sangene. Jeg elsker den slags, så det ville være mærkeligt ikke også at lave noget af det. Jeg glæder mig så meget til at få noget mere musik ud, så folk kan høre mere, inden de ser mig og bandet live, siger Hugo Helmig.

Hugo Helmigs tour fortsætter i marts, hvor han spiller i en lang række danske byer. Tyskerne må vente til maj med at høre ham live.

Det er ikke lykkedes Kendte.dk, at få en kommentar fra Hugo Helmig.

Powered by Labrador CMS