Holder dåbsplaner tæt ind til kroppen

Ingen aner, om offentlige myndigheder overhovedet vil være repræsenteret, når prins Julia bliver døbt

Udgivet Opdateret

Det står allerede klart, at noget kommer til at foregå anderledes, når det nyeste medlem af den svenske kongefamilie, prins Carl Philips og prinsesse Sofias lille Julian, skal døbes den 15. august i slotskirken på Drottningholm.

Den lille dreng kom til verden den 26. marts. I øvrigt som det royale pars tredje søn.

Bliver ikke TV-transmitteret

Som kendte.dk allerede har skrevet, vil dåben nemlig ikke blive transmitteret på Svensk TV. Det har ellers været en tradition, at svenskerne har kunnet følge dåbsceremonier i inderkredsen i kongefamilien lige siden kronprinsesse Victorias dåb tilbage i 1977.

Det er dog helt i overensstemmelse med kong Carl Gustafs beslutning fra efteråret 2019 om at ‘slanke’ kongehuset.

Ved den lejlighed tog kongen titlerne ‘Kongelig Højhed’ fra alle sine børnebørn med undtagelse af kronprinsesse Victorias og Prins Daniels to børn, prinsesse Estelle og prins Oscar.

Prins Julian er det første barnebarn til kongen, der skal døbes, efter den beslutning blev taget.

Ingen kommentarer

Nu spekulerer Svensk Damtidning så i om der overhovedet vil være offentlige myndigheder repræsenteret ved dåben, eller om den kommer til at forgå i helt privat regi.

Tidligere har repræsentanter for både Riksdagen, regeringen og det officielle Sverige, blandt andet statsministeren, været blandt dåbsgæsterne, men det er uvist om det også bliver sådan denne gang.

Mediet har forsøgt at få nogle svar fra hoffet, men herfra har man ikke nogen kommentarer ud over, at det er den 15. august, begivenheden sker.

Powered by Labrador CMS