Historisk dansk pladestudie brændt

Et stykke danmarkshistorie er stort set brændt ned mandag morgen.

Udgivet Opdateret

Det legendariske pladestudie Puk Studio nord for Randers er brændt ned.

Det bekræfter flere kilder for Newsbreak.dk mandag morgen.

Artiklen fortsætter under videoen

Ifølge beredskabsoversigten Odin, hvor brandvæsenets udkald kan ses, er branden blevet anmeldt klokken 04.48.

Beredskab & Sikkerhed fortæller mandag morgen til Newsbreak.dk, at Falck har været ansvarlig for sagen, men den vagthavende i vagtcentralen bekræfter dog, at der har været brand i studiet, der ligger i Kærby ved Gjerlev.

Det har indtil videre ikke ladet sig gøre at træffe Falcks vagtcentral.

Lukket og solgt

Puk Recording Studio, der har lagt adresse til indspilningen af både danske og internationale storsællerter, skal efter sigende være lukket og solgt til en vindmøllevirksomhed. Nu er det slet ikke mere.

Mest ikonisk er nok historien om indspilningen af to album af Depeche Mode. Først “Music for the Masses” i 1986 og siden i 1989 for at færdiggøre verdenshittet Violator. Det kom der et snart ikonisk interview ud af, hvor forsanger Dave Gahan interviewes foran stedets swimmingpool.

Avanceret udstyr

I sine velmagtsdage havde Puk Studio noget af verdens mest avancerede udstyr, og der var både biograf, bar og overnatningsmuligheder en masse. Stedet blev i 80’erne ombygget for et tocifret millionbeløb.

Foruden Depeche Mode har blandt andre George Michael og Elton John også indspillet nord for Randers. Adskillige store danske bands har også brugt studiet i Kærby.

Powered by Labrador CMS