Hertuginde Meghan bryder reglerne igen

Hertuginden Meghan har med sin deltagelse i arbejdet omkring september-udgaven af Vogue brudt royal etikette på groveste vis. Det mener eksperter.

Hertuginden Meghan er kommet i modvind efter hendes arbejde med september-udgaven af magasinet Vogue. Klik videre og se flere billeder. Foto: Scanpix
Hertuginden Meghan er kommet i modvind efter hendes arbejde med september-udgaven af magasinet Vogue. Klik videre og se flere billeder. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Den britiske version af modemagasinet Vogue har allieret sig med hertuginde Meghan til at udarbejde september-udgaven af bladet. Det har været hårdt arbejde for hertuginden, som nu har vist sig at sende hende ud i noget af et uvejr.

Hun har nemlig besluttet, at magasinets forside skulle være prydet med billeder af 15 meget politisk aktive kvinder.

Nu mener flere eksperter, at hertuginden Meghan udviser sin politiske overbevisning og interesse, som ellers ikke er noget, royale må. Det skriver The Sun.

Politisk interesseret

I syv måneder har hertuginde Meghan arbejdede på september-udgaven af det britiske Vogue. Hun er blandt andet kvinden bag udvalget af kvinder, der skulle interviewes og portrætteres i magasinet.

Det skal hertuginden nu høre for.

For i blandt de 15 kvinder, som hun har udvalgt, er størstedelen af dem meget politisk aktive. Flere mener, at udvalget af kvinder, er et udtryk for, hvilken politisk mening, hertuginden selv har.

Og det er ikke noget, royale normalt reklamerer med.

Ikke en fordel

Ifølge den royale ekspert, forfatter og chefredaktør på magasinet Majesty Ingrid Seward, så er det kun en fordel for magasinet Vogues forlægger Conde Naste.

– Hertuginden af Sussex har gjort en stor tjeneste for huset af Conde Naste og meget mindre for huset af Windsor, siger hun til The Sun og henviser til den royale familie på Windsor – og dermed også dronning Elizabeth.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Desuden bakker politiker Ann Widdecombe, at royale skal holde sig ude af politik, og samtidig også at syne som om, man ikke er en del af politik.

Forandringer

Temaet for forsiden og magasinet er kræfterne bag forandringer. Hver af de 15 kvinder arbejder for at ændre verden på lige præcis det punkt, som de fokuserer på.

Blandt de 15 kvinder afbilledet er blandt andet den svenske Greta Thunberg, som er en stor stemme i klimakrisen. Mens skuespilleren Jane Fonda også er på forsiden for sin promovering af me too-bevægelsen, fokus på kvinders rettigheder og hendes afsky til krig.

Desuden er der på forsiden også et spejl, som skal minde læserne om, hvad de kan gøre for at skabe forandringer.

Royal foragt

Endnu et stort problem ved forsiden er, at nogle af de kvinder, som hetuginde Meghan har udvalgt er ikke ligefrem fans af monarkiet.

New Zealands premierminister Jacinda Ardern er foruden at være kritiker af Trump, som hertuginden også er, med til at starte debatten om, hvorvidt dronning Elizabeth – og kongelige generelt – burde fjernes som et lands statsoverhoved.

Ifølge chefredaktøren på Vogue er det en kompliment, at hertuginden er villig til at betræde områder, som er komplekse for hende på grund af hendes royale position.

Powered by Labrador CMS