Her kunne Lasse Rimmer ikke stoppe tårene

Komiker Lasse Rimmer blev for nyligt gift med Line Hoffmeyer, og hans hustrus tale var et højdepunkt.

Lasse Rimmer er vært på radioprogrammet “Morgen på Radio 100” og på TV2-programmet “Stormester.” Derudover turnerer han med showet “Færre end 3.” Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Lasse Rimmer går i disse dage rundt og føler sig en lille smule kulret og høj på kærlighed, efter han for nyligt gav et rungende “ja” til bloggeren Line Hoffmeyer, som han nu kan kalde sin hustru.

Parret blev viet ved en ceremoni i den japanske have Park 13 i Aarhus, hvor de efterfølgende holdt fest for omkring 100 gæster.

Og det blev en dag, hvor både latter og tårer fik frit løb, fortæller 47-årige Lasse Rimmer, som ikke er i tvivl om, hvad dagens højdepunkt var for ham.

– Min hustru – som jeg skal vænne mig til at kalde hende – rejste sig op under middagen og holdt en tale, hvor hun brugte rigtig meget tid på at tale til mine to døtre, fortæller Lasse Rimmer og rømmer sig, mens øjnene fugter til.

– Jeg kan ikke tale om det uden at begynde at tude, siger han.

Har to døtre

Den danske komiker er far til døtrene Pippi på 16 år og Hedvig på 12 år.

– Line hyldede mine piger for de egenskaber, som hun elsker allermest hos dem. Blandt andet min ældste datters stærke integritet.

– I talen fortalte Line, at hun havde bedt Pippi om at barbere sine armhuler og sine skinneben, hvis hun skulle være brudepige til brylluppet, og det havde Pippi sagt nej til. Det gad hun sgu ikke, og Line syntes, det var så sejt, at min datter stod op for sig selv på den måde, at hun i talen undskyldte for at have været en idiot.

– Derefter sad der 100 mennesker og klappede af min 16-årige datter. Det var der, jeg tudede mest, siger Lasse Rimmer.

Artiklen fortsætter under videoen 

Døtrene Pippi og Hedvig, som Lasse Rimmer har fra et tidligere ægteskab, holdt også tale under bryllupsfesten.

Her fortalte de blandt andet om dagen, hvor de mødte Line Hoffmeyer for første gang, og Lasse Rimmer havde introduceret hende som “fars gode veninde”.

Det betyder meget for Lasse Rimmer, at hans døtre og hans nye hustru har det godt sammen.

– Man kan aldrig forvente, at andre mennesker elsker ens børn, men Line har sagt, at hun nogle gange er i tvivl om, hvorvidt hun elsker mine børn højere, end hun elsker mig. Hvor glad bliver man så ikke som deleforælder? Det er jo magisk, siger han.

Store øjeblikke

Til brylluppet var det også et stort øjeblik for Lasse Rimmer, da han så Line Hoffmeyer blive ført op af sin far via en sti i den japanske have, hvor vielsen fandt sted.

Mens hun gik mod ham, sang Line Hoffmeyers kusine nummeret “Better Together” af Jack Johnson, som spillede den aften, Lasse Rimmer spurgte Line Hoffmeyer, om de skulle være kærester.

Foran deres familie, venner og kolleger sagde parret ja til at leve sammen for altid. Men de ved, at deres ægteskab måske ikke kommer til at vare langt ud i fremtiden.

Line Hoffmeyer er født med et for stort hjerte og efter et langt sygdomsforløb, fik hun i 2012 et nyt hjerte, som har en holdbarhed på cirka 16 år.

Det er den virkelighed, de lever med.

En svær virkelighed

En virkelighed, som Lasse Rimmer blandt andet fortæller om i sit onemanshow “Færre end 3”, som han begyndte at optræde med i 2017.

På det tidspunkt havde han og Line Hoffmeyer havde været kærester i halvandet år, og de havde overgivet sig til tanken om, at det skulle være dem for altid.

– Det satte mange samtaler i gang. Vi begyndte at tale om, hvad det betyder for os, at der på papiret er så mange ting, der arbejder imod os.

– Hvad betyder det, at Line ikke ved, hvor længe hendes hjerte holder? Kan man tillade sig at få børn, når jeg er en mand på snart 50 år, og hun er en kvinde, der sandsynligvis ikke bliver gammel?

Deraf navnet

Spørgsmålet om børn er en af grundene til, at showet hedder “Færre end 3”. På plakaten for showet efterfølges titlen af tegnene “<3”, som er den gammeldags måde at skrive en hjerte-emoji på. For det er også det, showet handler om. Lines hjerte.

Lasse Rimmer har oplevet det som en slags sceneterapi at optræde med showet.

– Hvis man fortæller en historie ofte nok, bliver det nemmere at forlige sig med, hvad den handler om. Brodden bliver taget af.

– Jeg får sagt ting i showet, som Line og jeg ikke nødvendigvis taler om, og det er ikke et spørgsmål om, at vi ikke KAN tale om det, men nærmere, at hun ikke ser nogen værdi i at pille for meget i det.

– Hun ved godt, hvordan hun har det med at have et hjerte, der ikke holder så længe, siger Lasse Rimmer.

Og hvis der er noget, Line Hoffmeyer ikke vil, er det at være genstand for andres medlidenhed eller få at vide, at hun er tapper, fortæller han.

– Lines indstilling er, at hvis man er bevidst om, at livet er forgængeligt – og at vi alle lever på lånt tid – så er der ingen grund til at spilde tiden med at være trist, hvis man kan undgå det. Så er det bedre at have det sjovt.

– Så selv om vi selvfølgelig taler om de svære ting, forsøger jeg også at pille det, der gør mig voldsomt rørstrømsk, ud af vores hverdag og i stedet få hende til at grine.

– På en måde minder det mig om, hvorfor jeg godt kan lide at være komiker. Der er noget utrolig tilfredsstillende i at være pusterummet, siger han.

Lasse Rimmer er nomineret til prisen som Årets Komiker for showet “Færre end 3” til Zulu Comedy Galla, som torsdag løber af stablen i Operaen i København.

Powered by Labrador CMS