Her er kongeparrets helt særlige guldbryllupsgave

Den norske konge kunne for nylig fejre guldbryllup med fruen, og nu får parret en helt særlig gave - som kommer folket til gode.

Udgivet Opdateret

Guldbyllupsgaven til det norske kongepar er en helt særlig form. Den kommer nemlig hele det interesserede norske folk til gode, oplyser Kongehuset på sin hjemmeside.

Forsvarets stabsmusikkorps inviterer til en helt speciel koncert på Oscarshall mandag den 3. september. Koncerten er en gave i anledning af Kongeparrets guldbryllup, og både Kongen og Dronningen vil være til stede.

Arrangementet er gratis, og der er fri entré for alle, der må have lyst.

Guldbryllupsgaven til det norske kongepar har helt særligt tema

Ifølge Forsvarets stabsmusikkorps er der lagt op til en helt særlig aften, lover det. Hovedtemaet bliver nemlig den spritnye indspilning, som musikerne for nylig har udgivet.

Her er omdrejningspunktet Norges tre konger siden 1905. Musikken vil være inspireret af store begivenheder under de tre kongers regeringstid. Under koncerten bliver guldbryllupsgaven til det norske kongepar udvidet, og de bliver således begavet med en CD, hvor selv samme musik fremgår.

– Så længe, militærmusikken har eksisteret i en organiseret form, har koblingen til de europæiske kongehuse været stærk. Militærmusikken har skabt særlige stunder og en atmosfære ved kroninger, statsbesøg, bryllupper og lignende, siger musikdirektør Andreas Hanson fra musikkorpset. Han er desuden dirigent på indspilningen.

Powered by Labrador CMS