Her er Danmarks smukkeste herregårde

Foreningen Historiske Huse og 10.000 danskere har været med til at kåre Danmarks smukkeste herregård.

Udgivet Opdateret

Der er bygninger rundt omkring i Danmark, der bliver ved med at betage øjet. Foreningen Historiske Huse har i dag kåret  Danmarks smukkeste herregård.

I Danmark findes der i alt omkring 770 herregårde rundt om i landet. Der er fire eksperter, som har valgt de 17 flotteste bygninger. De 17 nominerede herregårde er alle fredede bygninger, hvilket bevidner, at de alle er bygninger – som har en helt særlig betydning for den danske historie og kulturarv.

I dag er de fleste af disse bygninger åbne for alle, som betyder at man kan gå en tur i haven eller deltage i konferencer eller koncerter på stederne.

De dyre gårde

Det er dyrt at have en herregård i dagens Danmark. Tidligere har man kunnet leve af sit land- og/eller skovbrug, men for de fleste herregårde er dette ikke længere nok. Da udgifterne til vedligeholdelse løber op.

Eksempler er, at herregårde som Ledreborg arrangerer koncerter, mens en herregård som Clausholm Slot er det byggeri, der pryder Den Store Bagedyst. Dette er med til at få økonomien til at hænge sammen på de to steder.

Vinderen af hele konkurrencen kan du se i det store og omfattende galleri øverst. Der er i alt 10.000 danskere, der har deltaget i konkurrencen om at kåre Danmarks flotteste herregård – og vinderen løb med 17% af stemmerne.

Powered by Labrador CMS