Hemmelig opgave: Forbereder sig til nyt liv

Kronprinsesse Victoria er begyndt at forberede sig intensivt på livet som dronning.

Udgivet Opdateret

Kronprinsesse Victoria har i den seneste tid lagt sig i selen med flere og mere betydende opgaver for det svenske kongehus, men hendes seneste opgave er en af dem, der vækker opmærksomhed internationalt. Den kommende dronning af Sverige er nemlig trukket i trøjen for at lære mere om det svenske forsvar – og de opgaver, som specialstyrkerne varetager.

I hele sit liv har kronprinsessen været i såkaldt ‘Dronningeskole’, hvor hun har lært, hvad det vil sige at skulle være monark engang i fremtiden. Den nye rigsmarskal i Sverige, Fredrik Wersälls, bekræfter de ord, skriver Svenske Dam.

– Kronprinsesssen har gået i dronningeskole siden den dag, hvor hun blev født og det samme gælder for prinsesse Estelle. Sådan må og skal det være i et monarki, siger Fredrik Wersälls.

Det er yderst vigtig for det svenske kongehus, at kronprinsessen har en forståelse for, hvordan det svenske militær fungerer – og derfor har hun også gennem årene besøgt flere af de forbund, der er i det svenske militær. Tidligere har kronprinsessen besøgt amfibieregimentet og livgarden, men livet i forsvaret er ikke fjern for Victoria. I 2003 gjorde hun nemlig selv tjeneste i hæren.

Under sit besøg hos de svenske specialstyrker fik kronprinsessen lov til at deltage i en øvelse, som handlede om eksplosive indtrængning i bygninger. Men hun fik også samtidig lov til at møde en hund, der er en del af det svenske forsvar.

Powered by Labrador CMS