Gigant-festival ramt af stor tragedie

En ekstremt rutineret sceneopbygger faldt cirka 18 meter ned.

Årets Coachella-festival er ramt af en tragedie, førend den er gået i gang. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Med mindre end en uge til dette års Coachella-festival i Californien, USA, er festivalen ramt af et dødsfald. En scenearbejder har mistet livet efter et fald fra 18 meters højde. Manden blev dræbt på stedet.

Det bekræfter politiet i Indio, hvor festivalen holdes. Samtidig oplyses det, at en efterforskning er i gang, skriver flere amerikanske medier, herunder TMZ og Rolling Stone. Sidstnævnte skriver, at øjenvidner har set, at manden ikke så ud til at bære sikkerhedsudstyr.

Brandvæsenet i Riverside County skriver på Twitter, at en person er kommet alvorligt til skade klokken 09.26 lørdag formiddag. Ulykken skete ved Empire Polo Club.

Hjælper siden begyndelsen

Sent lørdag lokal tid udsendte Goldenvoice, der arrangerer blandt andre festivaler Coachella, en pressemeddelelse, hvor i den dræbte mindes. Han havde arbejdet som hjælper ved Coachella i 20 år. Siden den allerførste festival i 1999.

“I dag mistede Goldenvoice en kollega, en ven, et familiemedlem. Vor ven faldt ned, mens han arbejdede på en festival-scene. Det er med tunge hjerter, vi bekræfter hans død. […] Han gjorde, hvad han elskede. Han var en hårdtarbejdende mand, hvis kolleger betød alverden. Som chef-bygger var han ansvarlig for utallige mindeværdige shows, som har prydet festivalen. Vi vil savne ham frygtelig meget”, står der.

Retsmedicineren i det lokale Riverside County har ifølge Desert Sun identificeret manden som Christopher Griffin, 49 år, fra San Diego.

Powered by Labrador CMS