Game of Thrones er tilbage: Det er der på spil

Sæson otte af Game of Thrones har premiere 15. april. Her får du overblikket over sæson syv.

Kampen om tronen er igang igen. Sæson otte af Game of Thrones får premiere 15. april. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Ottende og sidste sæson af Game of Thrones får premiere 15. april. Det fortæller HBO, der tidligere har meddelt, at sidste sæson kommer til at bestå af seks afsnit.

På de seks afsnit er der en hel del underfortællinger, der skal afsluttes, og vi forsøger i denne artikel at give læserne et nogenlunde overblik over, hvad der skete i sæson syv, og hvad det kan komme til at betyde for sæson otte.

Dronningen landede

Daenerys Targaryen nåede endelig Westeros, landområdet hvor størstedelen af handlingen i Game of Thrones finder sted. Det er i Westeros, Daenerys forventer at blive kronet som dronning, når hun lige er færdig med de mange potentielle konflikter, der venter hende.

Hun slår sig ned i Dragonstone, hvor Stannis Baratheon officielt havde residens før sin død, og med sig har hun sin store hær af krigere. Jon Snow og Daenerys mødes ved Dragonstone, og Daenerys og Snow udarbejder en plan for at slå Lannister-familien såvel som de såkaldte “White Walkers,” der er på vej mod syd helt oppe nordfra, hvor den store mur adskiller resten af Westeros fra den mest nordlige del af landområdet.

Mødet med dragen

Cersei Lannister, der i sæson seks gjorde sig selv til dronning af Westeros via en udspekuleret plan, er i sæson syv i krig mod Daenerys, men de to dronninger ender med at mødes i en nogenlunde fredelig samtale i King’s Landing.

På det tidspunkt har Jamie Lannister, Cerseis bror, ved selvsyn set hvor mægtige Daenerys’ drager er blevet, og han advarer Cersei mod fortsat at bekrige Daenerys.

Daenerys og Jon Snow forsøger for deres vedkommende at overbevise resten af Westeros om, at den største trussel mod verdensfreden er på vej mod syd fra nord, og med sig til mødet i King’s Landing medbringer de en såkaldt “White Walker,” Jon og hans mænd fængede langt mod nord.

Et monster af is

I det forsøg blev en af Daenerys’ drager dog dræbt og senere bragt tilbage til et helt andet liv af “The Night King,” der leder “The White Walkers.” Dragen Viserion er nu en isdrage, og den adlyder sin nye hersker, da hæren fra nord gør klar til det endelige opgør med alle mennesker mod syd. Sæson syv slutter med, at de krydser grænsen ved muren, og med det er vinteren for alvor tilbage i hele Westeros.

Mens det står på sker der i øvrigt en hel del andre ting. Søstrene Sansa og Arya Snow genforenes eksempelvis, men deres forhold er presset, fordi Littlefinger gør sit til at skabe splid mellem søstrene. I sidste ende bliver hans rænkespil dog afsløret for det, det er, og han bliver henrettet.

Hvem bestemmer faktisk?

Et helt andet element af historien, der formentlig får stor betydning for, hvad Daenerys har af krav på tronen i Westeros, er Jon Snow. Vi lærer, at han i virkeligheden er af Targaryen-familien, og han er derfor blandt de personer, der med rette kan gøre krav på tronen.

Hvordan den store krig mellem nord og syd kommer til at forløbe, hvad der sker med familien Stark, forholdet mellem Cersei og Jamie, mellem Arya og Sansa og mellem Jon og Daenerys – og ale de andre -, og hvem der i sidste ende kommer til at herske over Westeros, det får vi forhåbentligt svar på, når sidste sæson af Game of Thrones får premiere.

I Danmark er det på HBO Nordic fra 15. april 2019.

Powered by Labrador CMS