Foto af kronprinsessefamilien vækker undren

Det er strømmet ind med kommentarer til et billede, det svenske kongehus har delt på Instagram.

Udgivet Opdateret

Lørdag den 6. juni kunne Sverige fejre landets Nationaldag. En dag, der regnes for en af de vigtigste for den svenske kongefamilie og hvor der under normale omstændigheder er arrangeret en kæmpe fest for folket på slottet i Stockholm.

Artiklen fortsætter under videoen

Men i år var alt temmelig anderledes og festen aflyst. På grund af corona-krisen.

Godt nok viste de kongelige sig, men det var, som det har været tilfældet, mens de har været i corona-isolation, via de sociale medier. Kong Carl Gustaf talte dog også til sit folk via svensk TV.

Et af de opslag, de kongelige har delt på Instagram, indeholder et par skønne fotos af kronprinsesse-parrets børn samt et hvor også Victoria og Daniel er med. Ikke mindst det sidstnævnte har ifølge Hänt skabt en vis undren.

På billedet ser man nemlig kronprinsessen og de to børn i skønne nationaldragter, mens far Daniel optræder i et helt almindeligt jakkesæt. Det har fået folk til at reagere.

For hvorfor er prinsen ikke klædt festligt på som de øvrige i familien?

“Fantastisk smukt. Synd prins Daniel ikke bærer nationaldragt,” har en kommenteret.

“Det er det samme hvert år. Kvinderne i kongehuset bærer Sveriges nationaldragt og manden et jakkesæt. Kedeligt synes jeg,” skriver en anden men en tredje kalder prinsens påklædning for et ‘stilbrud’.

Ifølge det svenske kongehus er der en naturlig forklaring på, at prins Daniel som den eneste i familien ikke bærer folkedragt på det nye billede.

“Traditionen er ikke sådan – ganske enkelt. Som voksne bruger mændene i den kongelige familie ikke at bære nationaldragt, selvom det dog er sket,” siger Johan Tegel fra hoffets informationsafdeling til Hänt.

De nye billeder er taget på Logården i Stockholm og viser kronprinsesse Victoria i en Vadsbro-dragt, der passer til hendes titel som hertuginden af ​​Västergötland. Prinsesse Estelle bærer en sommerdragt fra Skedevi, da hun er hertuginden af ​​Östergötland, og prins Oscar, der er hertug af Skåne, er iklædt en folkedragt fra Ingelstad.

Powered by Labrador CMS