Forskellen er enorm

Mens danskerne fejrer prins Christian vil mere end en fjerdedel af hollænderne vil af med kongehuset

Udgivet Opdateret

Mens opbakningen til det danske kongehus tilsyneladende blomstrer i bedste velgående efter fejringen af prins Christians 18-års fødselsdag, så tegner der sig et ganske anderledes billede for det hollandske kongehus.

Det skriver NTB ifølge VG.

Tilliden styrtdykker

Ifølge det norske nyhedsbureau viser en dugfrisk Ipsos-måling, at der nu kun er 38 procent af hollænderne, der har tillid til kong Willem-Alexander. 

Så sent som i 2000 var tallet på 80 procent.

Målingen viser samtidig, at mere end en fjerdel af befolkningen gerne ser monarkiet helt afskaffet, og at Holland i stedet bliver til en republik med en folkevalgt præsident.

Afsløret som nazist

Målingen kommer i kølvandet af, at det netop er blevet dokumenteret, at kong Willem-Alexanders morfar, tyskfødte prins Bernhard, som ung var medlem af Hitlers Nazi-parti.

Samtidig kæmper kongefamilien fortsat med dønninger efter flere uheldige episoder under corona-pandemien.

Mens det danske kongehus, ikke mindst kronprinsfamilien, nyder stor popularitet, ser det noget anderledes ud for det hollandske kongehus.
Mens det danske kongehus, ikke mindst kronprinsfamilien, nyder stor popularitet, ser det noget anderledes ud for det hollandske kongehus.

Voldsomt postyr

Det skabte for eksempel et voldsomt postyr, da kongeparret i oktober 2020 rejste på ferie i Grækenland på et tidspunkt, hvor Holland var delvist lukket ned. 

Og det hjalp ikke at de fik 'kolde fødder' og returnerede efter blot en enkelt dag. 

Powered by Labrador CMS