Forsinket fødselsdagsgave til Margrethe

Nu sker der alligevel lidt.

Udgivet Opdateret

I anledning af Dronningen Margrethes 80-års fødselsdag har Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot skabt en udstilling, der portrætterer Dronningens liv, virke og særlige interesser, står det i en pressemeddelelse.

Majestæten fyldte 80 år på en særdeles anderledes facon i april, hvor det meste af Danmark endnu var lukket ned for offentlige forsamlinger og meget lignende. Af samme grund blev også denne fødselsdagsgave-udstilling sat i skammekrogen.

Nu åbner den så, fremgår det. Det skulle egentlig være sket den 3. april, men nu kan det på Nationalhistoriske Museums hjemmeside læses, at udstillingen åbner den 17. juni. En slags forsinket fødselsdagsgave til majestæten.

Selve udstillingen består af en række portrætter af dronningen – herunder et helt nyt – der præsenterer majestætens liv gennem samtlige 80 årtier. Museet skriver selv om udstillingen:

“Med udgangspunkt i Dronningens slægtsmæssige baggrund beskæftiger udstillingen sig med Dronningens barndom og ungdom, der fra grundlovsændringen i 1953 også omfattede forberedelse til rollen som regent og statsoverhoved. Dronningens regeringstid og funktion som samlingspunkt i Rigsfællesskabet illustreres i et særligt afsnit, ligesom en del af udstillingen er dedikeret til Dronningens skabende virke inden for billed-, tekstil- og scenekunst”

Foruden portrætterne består udstillingen af filmoptagelser, dragter og andre genstande med relation til Dronningens liv.

Udstillingen kan ses i Riddersalen på Frederiksborg Slot fra den 17. juni.

Powered by Labrador CMS