Fik myrdet fars hjerte: Nu giver han hendes hånd væk

Efter et røveri mistede Michael Stepien livet, 10 år senere følges datter nedad kirkegulvet af manden der fik hendes fars hjerte.

Jeni Stepien, en brud fra Pennsylvania, mistede sin far i 2006. Nu, ti år senere, blev hun fulgt op ad kirkegulvet af den mand, der modtog hendes far hjerte. Foto: Youtube.
Udgivet Opdateret

Efter et røveri mistede Michael Stepien livet, 10 år senere følges datter nedad kirkegulvet af manden der fik hendes fars hjerte.

Jeni Stepien, en brud fra Pennsylvania, mistede sin far i 2006. Nu, ti år senere, blev hun fulgt op ad kirkegulvet af den mand, der modtog hendes far hjerte. Det skriver Huffington Post.

Jeni Stepien kunne ikke holde tårerne tilbage, da hun mødte Arthur Thomas for første gang forrige fredag, og mærkede hendes fars hjerte banke indeni ham.

– Kan du mærke det? spurgte Thomas i en video, der blev taget af Pittsburgh TV station KDKA. Med tårer i øjnene holdt Stepien om hans håndled og bryst og nikkede stille.

Jeni Stepien var 23 år, da hun mistede sin far i et røveri. Efter 24 timer i respirator accepterede familien det uundgåelige og donerede hans organer.

Transplantation reddede ham

På det tidspunkt havde Thomas, som familien Stepien kalder “Tom”, ventet på et hjerte i næsten 10 år.

– Han ville dø, hvis han ikke modtog et hjerte inden for de næste dage, fortalte Stepien til Huffington Post i en mail søndag.

– Tom modtog min fars hjerte indenfor de næste 48 timer.

Bevarede kontakten

Den følgende jul skrev Thomas til familien Stepien og takkede dem. Familierne bevarede kontakten gennem breve og telefonopkald igennem årene. Det var dog ikke, før de begyndte at planlægge Jeni Stepien’s bryllup, at hun så den perfekte chance for at mødes.

– Da min forlovede friede, var en af de første ting jeg tænkte “men hvem skal følge mig op ad kirkegulvet?” Jeg kunne ikke tænke på nogen mere meningsfuld end Tom, sagde hun.
Skrev et brev

– Min forlovede foreslog, at jeg skrev et brev til ham. På den måde ville Tom ikke føle sig forpligtet eller presset af min anmodning.

Få dage efter Jeni Stepien havde sendt brevet, fik hun en opringning. Thomas’ svar var ja, og hun mødte ham for første gang i fredags.

Stepien siger, at det var fantastisk at møde Thomas.

– Han er sådan en venlig mand. Man kan mærke han er taknemmelig for sit liv.

Beslutningen med at invitere Thomas bragte glæde til hele familien. Stepiens mor var meget rørt over ideen og syntes, det var en meget passende måde at ære faren. Det var vigtigt for familien at møde Thomas og få en afslutning.

– Jeg ville gerne gøre dagen speciel for alle, ikke kun for mig selv, sagde Jeni Stepien.

Vil sprede budskab

Ved at dele sin historie håber Stepien at sende et budskab til andre. Nemlig at organdonorer gør en forskel.

– Organdonation kan give en mulighed for en ny change til livet. Det er en enestående gave. Vi har haft mulighed for at se, hvor vidunderligt Tom har udviklet sig igennem årene. Han har blomstret og har endt med at hjælpe os med vores egen sorg.

Se videoen hvor bruden går op til alteret hånd i hånd med “sin fars hjerte” i videoen nedenunder…

Powered by Labrador CMS