Eurovision ændrer reglerne

Antallet af positive coronaprøver ved Eurovision i Torino er langt under frygtet. Nu ændres reglerne

Udgivet Opdateret

Coronarestriktioner er droppet i Danmark, men i resten af Europa er der stadig lande, hvor smittetallene gør, at man holder fast i test, mundbind og afstandskrav.

Og i Torino i Italien, hvor man i disse dage afholder det europæiske melodigrandprix har myndighederne taget en lang række forholdsregler for at sikre, at det store event ikke skulle ende som en smittebombe.

Der er stadig krav om mundbind, når journalisterne dækker Eurovision. Her fotograferet i pressecentret i Torino, hvor 500 akkrediterede journalister fra hele verden arbejder.
Der er stadig krav om mundbind, når journalisterne dækker Eurovision. Her fotograferet i pressecentret i Torino, hvor 500 akkrediterede journalister fra hele verden arbejder.

Strenge regler

Blandt andet har kunstnere, delegationer og presse været underlagt et strengt testregime, hvor de har skullet coronatestes hver 72. time for at få adgang til PalaOlimpico, hvor festlighederne i år afholdes.

Men de regler bliver ændret, meddeler arrangørerne torsdag.

Analyser af de mange coronaprøver viser således, at der er langt færre positive test end det nationale gennemsnit i Italien, og det betyder, at myndighederne ikke længere ser grund til at teste løs.

Det skriver sangkonkurrencens kommunikationsteam i en pressemeddelelse.

Stadig mundbind

Krav om de særlige FFp2-mundbind og afstand bliver dog opretholdt, og således er det altså ikke alle restriktioner, der bortfalder.

Der har i år kun været ét kendt tilfælde af corona, hvor et medlem af den portugisiske delegation blev erklæret smittet.

Sidste år da konkurrencen blev afholdt i Rotterdam i Holland, fik flere optrædende drømmen om at stå på den store Eurovision-scene slukket med et positiv coronatest i hånden.

Det gjaldt for blandt andet Island, hvis deltagere måtte optræde via video i stedet, da en fra gruppen Daði og Gagnamagnið blev smittet op til showet.

Danmark ude

Torsdag aften løber den anden af to semifinaler af stablen i Torino. 

I den første, der blev afholdt tirsdag, røg Danmark ud og er således ikke repræsenteret når finalen afholdes lørdag.

Powered by Labrador CMS