Endnu en gang: Dronningen aflyser sin fødselsdag

Majestætens store fødselsdagsfest, Trooping the Colour, droppes for andet år i træk

Udgivet Opdateret

Se flere billeder i galleriet ovenfor

Briterne og deres dronning må finde sig, at der heller ikke i år bliver et Trooping the Colour. Arrangementet, finder normalt sted i juni måned og er den officielle markering af majestætens fødselsdag.

Hun fylder 95 år den 21. april og er verdens ældste, nulevende monark.

Men på grund af corona-pandemien er det ligesom sidste år blevet besluttet at annullere begivenheden i 2021. Det skriver blandt andet Royal Central.

Det er ellers et tiltag og en militær gallaparade med deltagelse af de kongelige, der hver eneste gang trækker tusinder og atter tusinder ud på gaden.

Ingen hyldest fra balkonen

Blandt andet for at få et glimt af dronningen og andre fra den kongelige familie, når de bevæger sig rundt med paraden i hestevogn blandt farvestrålende militærpersonel til fods og på hesteryk.

Og for til slut at hylde dronningen og hendes familie, når de senere træder ud på balkonen på Buckingham Palace.

”Efter konsultation med regeringen og andre relevante parter er det aftalt, at dronningens officielle fødselsdagsparade, også kendt som Trooping the Color, i år ikke vil blive afviklet i sin traditionelle form i det centrale London,” står der i en erklæring udsendt fra kongehuset.

Måske et alternativ

Det fremgår dog også, at man overvejer at gennemføre et alternativt arrangement, nøjagtigt som det var tilfældet i 2020.

Her blev der afholdt en mindre parade til ære for monarken på Windsor Castle. Kun med deltagelse af første første bataljon fra regimentet ‘Welsh Guards’ og dronningen selv.

Det blev dog transmitteret på britisk TV.

Trooping the Colour var planlagt til at løbe af stablen den 21. juni, som i øvrigt også er dagen, hvor den britiske regering håber fuldt ud at kunne ophæve landets corona-restriktioner.

Se flere billeder i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS